Ce spune un fost premier britanic despre o eventuala iesire a Londrei din UE

T.d. | 10.03.2015

Pe aceeași temă

Fostul premier britanic Gordon Brown sustine ca, in cazul in care va decide sa iasa din Uniunea Europeana, Marea Britanie se poate confrunta cu un viitor fara prieteni, ca o Coree de Nord a Europei.

"Trebuie să spunem adevărul despre cele trei milioane de locuri de muncă, 25.000 de companii, exporturile anuale de 200 de miliarde de lire sterline (280 de miliarde de euro) şi investiţii de 450 de miliarde de lire sterline (630 de miliarde de euro) legate de Europa. Şi trebuie să vorbim despre cum opţiunea Hong Kong - să părăsim Europa pentru a ne alătura lumii - este de fapt opţiunea Coreea de Nord, afară în frig, cu prieteni puţini, fără influenţă, comerţ slab şi chiar mai puţine investiţii", a scris Brown într-un articol publicat în cotidianul The Guardian, înaintea dezbaterii de marţi, din Camera Comunelor, pe tema UE.

De asemenea, fostul premier a subliniat că prioritatea Marii Britanii este să stabilească agenda nu doar să asiste la evenimente în timp ce se desfășoară, potrivit Romania Libera.

"Ar fi defetism pur să ne prezentăm, aşa cum fac scepticii, ca victime neajutorate, trecători neputincioşi, incapabili să influenţăm evenimentele. Destinul nostru nu este de jucător pe terenul altuia sau de spectator (...), ci să stabilim întotdeauna agenda, să aducem oamenii laolaltă şi să promovăm schimbarea", a argumentat Brown.

Fostul premier susţine că actualul Guvern a lăsat deja Marea Britanie izolată pentru că ia în considerare ideea părăsirii UE. El este pregătit să îşi asume un rol public în favoarea menţinerii în UE dacă se va organiza un referendum pe această temă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22