Colectiv:O comisie specială evalueaza starea pacientilor răniți.Incep controale în cluburi

Paul Cristescu | 02.11.2015

O comisie de medici, din care fac parte ministrul Nicolae Bănicioiu, dr. Ioan Lascăr de la Floreasca si doi medici francezi ajunsi aseara la Bucuresti, vor vizita spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienților răniți în incendiul de la clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

 

Concluziile grupului vor fi prezentate, in urma vizitelor, la Palatul Victoria. Grup a avut o primă întâlnire ieri, din el facand parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunta Agerpres.

 

Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze.

 

CITITI SI: Primaria sectorului 4 pretinde ca nu are nicio responsabilitate in privinta celor intamplare in Clubul Colectiv

 

Comisiei i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker și profesorul Marc Chaouat, considerați a fi unii dintre cei mai buni specialiști în arsuri. Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

 

In cazul cetățenilor străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc.

 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoțiți de polițiști și verifică dacă respectivele locații au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22