Cum defăima Rovana Plumb țara și națiunea la UE și PE atacându-i pe Băsescu și guvernul PDL

Dora Vulcan | 30.03.2018

Europarlamentarul Cristian Preda a ajuns în situația absurdă de a da socoteală Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României pentru așa-zisa defăimare a României. În fapt, critici aduse PSD, coaliției de guvernare, guvernelor PSD-ALDE și în special lui Liviu Dragnea, șeful PSD pentru derapaje extrem de grave pentru soarta democrației în România și pentru atentatul dat de coaliție din ordinului condamnatului penal Liviu Dragnea asupra legilor Justiției. Critici exprimate în cadrul organizat al unei ședințe a Parlamentului European care avea ca temă de discuție exact subiectul pe care și Preda, în calitatea sa de parlamentar european, s-a exprimat de la microfonul PE.

Pe aceeași temă

 

 

 

Or, în urmă cu șase ani, pe când președinte era Traian Băsescu iar guvernul era condus de Emil Boc, Rovana Plumb făcea exact ce i se impută acum lui Cristian Preda.

 

 

Mai mult, ea anunța acțiuni concertate împotriva președintelui Băsescu și guvernului de la acea vreme.

 

 

E vorba de acțiuni ale alianței USL, ale președintelui PSD Victor Ponta și ale celui al PNL de la acea vreme, Crin Antonescu, în numele cărora e drept că vorbea Rovana Plumb.

 

 

 Așadar, defăimare în toată regula, în accepțiunea absurdă dată termenului în România acestor zile, după dicționarul lansat mai nou de actualul lider al PSD Liviu Dragnea, condamnat penal de Curtea Supremă exact pentru fraudarea referendumului prin care au încercat să-l îndepărteze pe Traian Băsescu din funcția de președinte ales al României.

 

 

In 14 martie, ca urmare a criticilor aduse Guvernului PSD-ALDE, europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat sa dea explicatii in fata Consiliului de Onoare al ordinului Steaua Romaniei. 

 

 

Convocarea lui Preda în consiliul de la Cotroceni a fost făcută imediat după ce, la congresul PSD de luna aceasta, liderul formațiunii, Liviu Dragnea, condamnat penal de Curtea Supremă, a spus că va iniția o lege împotriva defăimării României, enervat de criticile pe care i le-au adus lui și guvernelor impuse de el europarlamentarii Monica Macovei și Cristian Preda într-o ședință special consacrată României în Parlamentul European. 

 

 

Printre „judecători” se află: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, dr. Șerban Brădișteanu, Mircea Geonă, Costin Georgescu, iar președintele consiliului este fostul președinte al Academiei Române, Ionel Haiduc.

 

 

 

Discursul integral al Rovanei Plumb

 

 

”Am informat preșidenția (sic!) rotativă a UE care este deținută de Danemarca, prin aflarea la guvernare a partidului social-democrat din Danemarca, despre derapajele democratice din România.

 

De altfel, am informat Comisia Europeană. Am discutat în cadrul grupului nostru politic, în cadrul Parlamentului European, s-au văzut care au fost reacțiile liderilor europeni, fie din familia noastră politică, fie din familia politică a liberalilor.

 

Desigur, aceste acțiuni vor continua și, împreună cu președintele Victor Ponta, în cursul următoarei săptămâni și, împreună și cu liderul PNL Crin Antonescu, vom continua să prezentăm în cadrul Parlamentului European prin organizarea unei dezbateri publice asemănarea dintre profilul Traian Băsescu și profilul Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din România, urmând ca, în cadrul Parlamentului European, să avem o dezbatere care va fi finalizată cu o rezoluție în ceea ce privește situația din România.

 

Nu ne vom opri doar la palierul Parlamentului European, care reprezintă, de altfel, instituția cea mai democratică din Uniunea Europeană.

 

Vom merge mai departe către Executiv și către Consiliu, pentru ca privirile să se îndrepte către România și nu mă refer neapărat către Preșidenție (sic!) și către Guvern pentru că deja la nvel european se știe incompetența care caracterizează acest guvern prin lipsa de prezență și de poziție la nivelui Uniunii Europeane (sic!), ci vom continua și pe plan internațional de a putea aduce clar mesaje prin care acest guvern și președintele Băsescu să poată să plece și să lase țara să fie guvernată într-un mod democratic.

 

Doresc să vă spun că, dacă derapajele democratice vor continua, este clar că în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European se poate invoca articolul 7 din Tratat, care înseamnă sancțiuni instituționale la adresa României.

 

Noi nu dorim acest lucru dar solicităm în mod expres ca acest guvern și Traian Băsescu să plece.”

 

 

(Agramatismele,  dezlânarea și derapajele logice din structura frazei aparțin vorbitoarei)

 

 

 

Înregistrarea video a discursului Rovanei Plumb, care ar încadra-o cu lejeritate la defăimarea României în accepțiunea de dată recentă, dată termenului de liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal exact pentru fraudarea referendumului prin care s-au chinuit să-l debarce pe Băsescu din funcția de șef al statului; referendum care s-a încadrat exact în acțiunile concertate cu care amenință Plumb în discursul de mai jos: 

 

 

 

Background

 

 

  • Din decizia Cotroceniului, Cristian Preda va fi executat în secret de Consiliul de Onoare al ordinului Steaua Romaniei, adică de Firea, Andronescu, Geoană și Brădișteanu. ”Am primit Steaua României, nu steaua PSD” - spune europarlamentarul

 

 

Palatul Cotroceni va permite unei majoritati pesediste din consiliul ordinului "Steaua Romaniei" sa-si faca de cap in incinta Presedintiei, acuza Cristian Preda, dupa ce i-a fost refuzata solicitarea ca audierea sa pentru presupuse fapte de defaimare a tarii sa fie publica.

 

 

 

” Judecat în secret?

Am scris Cancelariei ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie a.c., în fața Consiliului de onoare al ordinului „Steaua României” să fie publică.

Regulamentele în vigoare o îngăduie.

Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare și libertate ar justifica - am zis eu - transmiterea online sau tv. a „procesului”.

Dl. consilier de stat Angelescu, care păstorește Cancelaria ordinelor, a răspuns „nu”, precizând că legea prevede că, în afara membrilor consiliului de onoare și a „acuzatului”, doar o persoană mai poate participa la audiere, și anume președintele.

I-am explicat dlui. consilier diferența dintre participare și acces public, arătând că eu solicit nu invitarea șefului statului, ci ca oricine dorește să poată vedea ce acuzații mi se aduc și cum anume mă apăr.

Nu, nu, nu - a zis dl. consilier.

Credeți că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădișteanu etc. în spatele ușilor închise?

E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorități pesediste din consiliul ordinului să-și facă de cap în incinta Președinției?

În fond, am primit Steaua României, nu Steaua PSD...”, scrie pe Facebook Cristian Preda.

 

 

 

 

 

 i.

 

 

 

  • Cristian Preda, reclamat pentru defăimarea țării: A început prigoana, nu mă intimidează

 

 

 

Europarlamentarul Cristian Preda este chemat să se apere față de acuzațiile de defăimare a țării. Așa-zisa defăimare sunt de fapt criticile pe care le adus guvernării PSD-ALDE în Parlamentul European.

 

 

Europarlamentarul a fost chemat să dea explicații în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României. Printre „judecători” se numără Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, dr. Șerban Brădișteanu, Mircea Geonă, Costin Georgescu, iar președintele consiliului este fostul președinte al Academiei Române, Ionel Haiduc.

 

Cristian Preda a fost decorat cu Steaua României în grad de cavaler, în 2009, de fostul președinte Traian Băsescu.

 

Postarea lui Cristian Preda de miercuri dimineață:

 

„Prigoana a început.

 

Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu si Tudose, sunt chemat in fata Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a tarii.

 

Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Serban Bradisteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoana, fostul director SRI Costin Georgescu si generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul presedinte al Academiei, Ionel Haiduc", anunta pe Facebook Cristian Preda miercuri dimineata.

 

"Judecata" va avea loc pe 28 martie, la Cotroceni, adauga europarlamentarul, care spune ca se va apara si nu il "intimideaza coalitia coruptilor".

 

„Dincolo de cazul meu, e in joc un principiu: Romania libera si europeana trebuie protejata. Sunt convins ca am de partea mea nu o formatiune politica, ci cetatenii onesti ai acestei tari. Pentru ei lupt. Vom invinge!".

 

Liviu Dragnea a spus de la tribuna Congresului PSD că vrea o nouă lege împotriva defăimării țării, după ce o variantă mai veche a fost blocată în urmă cu doi ani in Parlament. Luni seară, el a indicat-o explicit pe Monica Macovei, drept una dintre persoanele care aduc prejudicii imaginii României, deși europarlamentarul beneficiaza de imunitate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22