Dacian Cioloş, vizita in Canada: Premierul vrea sa obtina ridicarea vizelor pentru români

Vlad Toma | 15.06.2016

Premierul Dacian Ciolos efectueaza o vizită de lucru în Canada, obiectivul principal al vizitei fiind discutarea ridicarii vizelor pentru români, atat pe linia dialogului româno-canadian, cat si pe cea a formatului tripartit România-Canada-Comisia Europeană, anunta Guvernul intr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

România şi Bulgaria sunt singurele state UE pentru care Canada nu a ridicat inca vizele. Premierul Ciolos a anuntat, la inceputul acestei luni, in urma unei intrevederi, la Sofia, cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, ca Romania si Bulgaria au decis sa faca demersuri diplomatice comune pentru eliminarea vizelor necesare cetatenilor din cele doua tari pentru a calatori in Canada.

 

Conform sursei citate, dialogul privind liberalizarea regimului de vize este relevant atât din perspectiva Acordului de Parteneriat Strategic UE-Canada, cât mai ales din cea a pregătirii semnării, aplicării şi ratificării, în următoarele luni, a Acordului economic şi comercial cuprinzător UE-Canada (CETA). 

 

Premierul Ciolos se va intalni cu premierul canadian Justin Trudeau, cu președinții Senatului, George J. Furey, și al Camerei Comunelor, Geoff Regan, cu Guvernatorul General al Canadei, David Johnston si cu reprezentanții comunității românești din Canada.

 

Ciolos a declarat acu cateva zile ca, deoarece Acordului de liber schimb UE-Canada e intr-o faza avansata, autoritatile de la Ottawa trebuie sa ajunga pana in toamna la un punct de vedere clar in problema vizelor.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22