Departamentul de Stat al SUA îndeamnă puterea de la Chişinău să respecte legile Republicii Moldova şi obligaţiile internaţionale

Fara Autor | 18.04.2009

Pe aceeași temă

Într-un comunicat al Departamentului de Stat, citat de Newsin, Washington-ul avertizează autorităţile de la Chişinău că respectarea statului de drept şi a drepturilor omului sunt fundamentale pentru menţinerea bunelor relaţii dintre Republica Moldova şi SUA.

„Respectarea statului de drept şi a drepturilor omului sunt elemente-cheie în relaţia noastră”, a declarat joi Robert Wood, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. „Cerem guvernului să acţioneze în conformitate cu legislaţia Moldovei şi cu obligaţiile sale internaţionale în relaţiile cu opoziţia, protestarii şi presa”, a spus Wood, citat de Newsin.

Statele Unite sunt îngrijorate în legătură cu situaţia din Republica Moldova. „Deşi ordinea a fost restabilită şi demonstraţiile care au urmat au fost paşnice, am primit informaţii de la societatea civilă şi observatorii internaţionali cu privire la tratamentele neadecvate de care au avut parte cei deţinuţi de autorităţile moldovene. Suntem tulburaţi, de asemenea, de relatările potrivit cărora studenţii şi jurnaliştii au fost intimidaţi de oficialii guvernamentali”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, care a ţinut să sublinieze că „nu există nicio scuză pentru violenţă, aşa cum s-a întâmplat în 7 aprilie”.

Statele Unite şi-au exprimat deja încă de săptămâna trecută îngrijorarea legată de arestările de jurnalişti şi studenţi la Chişinău, într-un interviu acordat de ambasadorul american Asif Chaudhry agenţiei Infotag. Vinerea trecută, Asif J. Chaudhry a cerut şi personal preşedintelui moldovean Vladimir Voronin să găsească o modalitate de a coopera cu opoziţia, pentru a asigura stabilitatea în ţară, aminteste Newsin.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22