După alegerile de duminică, României îi va fi și mai greu să navigheze într-un climat extern dificil, cu tensiuni transatlantice și în interiorul UE și un balans complicat între Washington și Bruxelles.
Alexandru LazescuLinia frontului se întinde pe aproape 1.000 de kilometri. Potrivit proiectului DeepState, în prezent aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei este ocupat de Rusia.
Armand Gosu„Se face linişte în mine” este o meditaţie despre condiţia umană, în tonuri elegiace, o acceptare a acesteia presărată cu întrebări fără răspuns, o aşteptare melancolică asaltată de uitare.
Serenela GhiteanuResponsabilitatea pentru felul în care stau lucrurile ne aparține. La fiecare dintre noi este, așadar, destul de mult de lucru cu noi înșine.
Corina ȘuteuA trecut un an și jumătate de la Documenta 15 sau Lumbung 1, după numele indonezian al hambarului de orez comunal unde surplusul recoltei este depozitat în folosul comunității.
Ana KunEtapele Turului Franței erau extrem de lungi pentru mijloacele tehnice existente în epocă, fapt ce punea la mare încercare starea de sănătate a sportivilor.
Codrut ConstantinescuDin perspectiva creștină propusă de regizorul Tompa Gábor, având în centru principiul iertării și al compasiunii, montarea de la ONB cu „La clemenza di Tito” sună ca o caldă și sinceră chemare.
Doina PappTrump pare să ia foarte în serios nominalizările pentru funcțiile de secretari - echivalentul american al miniștrilor -, care vor fi obligați să suporte audieri dure în Senat.
Cristian CampeanuRezultatele alegerilor sunt șocante pentru majoritatea, iar speculații despre cauze vor tot apărea.
Ciprian CucuCălin Georgescu își propune să alunge investitorii. Și atunci, cine ne va finanța autostrăzi și dezvoltarea industrială? Rusia? Greu de crezut, dacă ne uităm la viața românilor din Republica Moldova.
Lidia MoiseRezultatele alegerilor indică o realitate politică ce nu mai poate fi ignorată: naționalismul mesianic 3.0 (Căpitanul pe TikTok) a devenit un curent dominant în opțiunile electorale.
Raluca AlexandrescuTikTok zburdă liber în alegerile din România, cu toate că toate rapoartele precizează că este principalul instrument de influență în războiul hibrid purtat de Rusia în Europa.
Brîndușa ArmancaGeorgescu poate fi considerat candidat „ex machina”. Bine lucrat, gospodin Putin!
Tia SerbanescuDespre nebunia de la vot scriu colegii mei mai bine informați si mai tari de nervi. Am fost la New York când s-a ales Trump și sunt acum la București când cu putinistu' pe primu' loc.
Dan PerjovschiDacă adunăm susținătorii lui George Simion, cei ai Dianei Șoșoacă, ai lui Călin Georgescu și ai lui Cristian Terheș, mă tem că depășim bine acel faimos 33% care e considerat a fi bazinul radicalismului.
Mihai MaciPrimul tur al alegerilor prezidențiale i-a trimis în finală pe Călin Georgescu – 22,94% și Elena Lasconi – 19,18%.
Marilena StancuFiliera rusă, tolerată de Iohannis și partidele lui, cu organizațiile sale pro-dughiniste, a săpat netulburată la temeliile sistemului politic din România, compromis de partidele sistemului „ticăloșit”.
Rodica CulcerSingurul lucru bun din toată această poveste sulfuroasă și primejdioasă a victoriei pro-rusului Georgescu este dispariția din peisajul politic a trioului Iohannis- Ciucă- Ciolacu.
Andreea PoraUn lucru pare să fie clar: România intră zgmotos în era iliberalismului și a renașterii miturilor antisemite și naționaliste.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an