Dragnea, despre plângerea împotriva lui Frans Timmermans: Ne distanțăm de un astfel de demers

Redactia | 28.02.2019

Liviu Dragnea a declarat că el și PSD se opun unui sistem bazat pe plângeri penale. Dragnea susține că nu este de acord cu demersul de a i se face plângere penală prim-vicepreședintelui Comisiei Europene.

Pe aceeași temă

„Partidul Social Democrat se distanțează față de astfel de demersuri. Nu cred că trebuie să existe plângeri penale împotriva a doi comisari europeni sau a unor angajați ai instituțiilor europene. Noi, de principiu, ne opunem acestui sistem bazat pe plângeri penale. Asta vrem să schimbăm, să readucem normalitatea în societatea românească. De aceea sper ca subiectul să fie închis cât mai repede pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important”, a declarat Liviu Dragnea, pentru stiripesurse.ro.

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, după o plângere depusă de site-ul Lumea Justiției.

În trecut, o altă plângere penală care a făcut valuri pe scena politică a fost cea depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuza de înaltă trădare.

O altă plângere care a făcut valuri este cea împotriva fostului premier Victor Ponta, cel care s-a ales cu dosar penal la DNA Ploiești pentru că ar fi obținut favoruri electorale ca urmare a vizitei lui Tony Blair, în România, în anul 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22