Florin Cîțu va sesiza Comisia Europeană dacă guvernul nu renunță la ”taxa de solidaritate”

Dora Vulcan | 06.11.2017

Senatorul PNL Florin Citu avertizeaza Guvernul ca are de gand sa sesizeze Comisia Europeana daca Executivul va introduce contributia asiguratoare de munca, cunoscuta drept "taxa de solidaritate".

Pe aceeași temă

 

 

 "In opinia mea, aplicarea acestei taxe in forma pe care ati prezentat-o aduce grave prejudicii mediului de afaceri din Romania. In plus, va atentionez si de faptul ca aceasta taxa incalca directive europene pe care Romania le-a transpus in legislatie si le respecta. Aceasta taxa a fost introdusa prin legea 200/2006 ca urmare a directivelor Consiliului European nr.80/987/CEE si nr.2002/74/CE.

 

Pe intelesul dumneavoastra regimul si destinatia acestori bani sunt fixate de UE. Iata de ce, sub pretextul acestei taxe nu puteti sa colectati bani pe care sa-i folositi pentru alimentarea bugetului de stat. Este interzis!!", a scris Florin Citu pe Facebook.

 

In cazul in care Guvernul va introduce aceasta taxa in forma prezentata de Executiv, Citu spune ca va sesiza Comisia Europeana.

 

"In concluzie, eu, Florin Citu, senatorul PNL, va avertizez ca voi sesiza Comisia Europeana in cazul in care veti introduce aceasta taxa in forma pe care ati prezentat-o.

 

Daca nu tineti seama de avertismentul meu, inseamna ca ramaneti consecvent obiectivului dumneavoastra de a scoate Romania din UE. (...) Romania nu este terenul de joaca al duetului Dragnea-Valcov", a incheiat senatorul.

 

 

Amintim ca ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus recent ca taxa de solidaritate anuntata in cadrul unei emisiuni televizate si care a bulversat pe toata lumea se va numi, de fapt, contributie asiguratoare de munca si va fi de 2,25% din salariul brut al fiecarui angajat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22