Fostul directorul general al BRD Sorin Popa, cercetat sub control judiciar in dosarul creditelor frauduloase

T.d. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DIICOT l-au plasat sub control judiciar pe fostul director general al BRD Sorin Popa, potrivit Digi24. Decizia a fost luata in dosarul presupuselor credite frauduloase, cauza in care sunt judecati Remus Truica, Sorin Rosca Stanescu si Adrian Sarbu, printre altii.

Sorin Popa a fost audiat de procurorii DIICOT, joi dimineata, in dosarul presupuselor credite frauduloase.

Dosarul vizeaza un numar de 17 credite presupus frauduloase incheiate in 2008 si ii mai are in vedere si pe omul de afaceri Adrian Sarbu, precum si fosti si actuali directori in BRD.

Procurorii DIICOT sustin ca in cursul anului 2007 conducerea executiva a BRD a initiat si constituit un grup infractional organizat cu scopul acordarii de credite – cu incalcarea normelor in vigoare – catre persoane fizice si/sau societati comerciale. Anchetatorii vorbesc de inselaciune in acest caz.

Astfel, majoritatea creditelor presupus frauduloase ar fi ajuns la Remus Truica. 15, mai exact, fara indeplinirea conditiilor necesare. El e acuzat de DIICOT de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, Truica a fost pus sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri si imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 35 milioane euro. 

Prejudiciul stabilit de anchetatori in acest dosar se ridica la peste 43 de milioane de euro. In acelasi dosar, fosta sotie a lui Truica, Irina, este urmarita penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani.

Totodata, alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se afla fostul senator Sorin Rosca-Stanescu, omul de afaceri Adrian Sarbu, precum si fosti si actuali directori ai BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Stefanescu Gavrilescu, Dana Bajescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceausu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22