Fostul șofer al lui Dragnea, președinte executiv la PSD Cluj. Mlădinoiu este și secretar de stat

Dora Vulcan | 03.10.2019

Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în Guvernul Dăncilă, a fost numit preşedinte executiv al PSD Cluj, potrivit ziardecluj.ro.

Pe aceeași temă

Liviu Alexa, proaspat desemnat presedinte al PSD Cluj, l-a desemnat președinte executiv al organizației pe Adrian Mlădinou, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului,

Mladinoiu este absolvent al Academiei Fortelor Terestre Nicolae Balcescu Sibiu, cu un master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în investigarea fraudelor​. El este doctorand la Facultatea de Filosofie a Universității ​București și a fost membru al Grupului Special de Protecție și Intervenție (GSPI) „Acvila”, unitate de elită a MAI în misiuni antiteroriste. Fost sportiv de performanta, Mlădinoiu a obțint câteva medalii de aur la atletism in competitiile Masters destinate sportivilor retrasi din activitate, scrie Ziarul de Cluj.

Mlădinoiu este unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea: i-a fost agent de pază, şofer şi cărător de servietă.

Pentru loialitate, Dragnea l-a răsplătit cu funcţii în guvern şi l-a cooptat în afaceri de familie. În timpul liber, Mlădinoiu face atletism alături de Claudiu Manda, europarlamentar PSD.

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Rangul îi oferea dreptul la maşină, şofer şi aghiotant, iar Dragnea n-a refuzat. Încă nu începuse lupta cu statul paralel. În rolul de aghiotant, SPP l-a distribuit atunci pe Adrian Mlădinoiu, care s-a instalat pe scaunul din dreapta al limuzinei ministeriale, lângă şofer. Treaba sa era să-i păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. Cu timpul, aceste formalităţi au fost depăşite: Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitatea fostului ofiţer SPP a fost răsplătită cu vârf şi îndesat. Imediat, Mlădinoiu a ajuns partener de afaceri cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman, afacerea cu porci pe care micul Dragnea o patronează în acte, scrie Adevărul, într-o biografie mai puțin romanțată decât cea a jurnaliștilor clujeni.

***

Liviu Alexa, patron de media și fost consultant al lui Liviu Dragnea, patronul publicației locale Ziardecluj.ro, a fost numit luna trecută președinte interimar al organizației PSD Cluj, la propunerea președintelui PSD Viorica Dăncilă.

Liviu Alexa este unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, firma lui Liviu Alexa apare pe statele de plată ale partidului. PSD a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către firma Pagina Ciudatului SRL, deținută de Liviu Alexa.

Alexa deține postul de televiziune NCN și site-ul Ziar de Cluj.

Odată cu numirea sa, Liviu Alexa a transmis și un mesaj pe pagina sa de Facebook care face referire la politica editoriala a trustului pe care îl deține.

„Politica editorială nu se schimbă. Nu încercați să speculați nimic.”, a scris Alexa.

Propunerea lui Liviu Alexa pentru preluarea Organizației PSD Cluj a fost făcută chiar de Vorica Dăncilă. Au fost însă discuții aprinse între liderii partidului în privința acestei desemnări, fiind unele voci care au sesizat tocmai favorurile financiare făcute de partide către Alexa, scrie Digi 24 care citează surse din partid.

În cele din urmă, numirea sa a fost însă votată de majoritatea membrilor CEx. După ședință, Viorica Dăncilă a anunțat și motivul pentru care l-a schimbat pe fostul președinte PSD Cluj, Horia Nasra.

„Am luat în discuţie organizaţia PSD Cluj, unde am numit un nou preşedinte interimar, în locul lui Horia Nasta, având în vedere rezultatul foarte slab obţinut atât pe municipiu, cât şi pe judeţ. L-am numit ca preşedinte interimar pe Liviu Alexa şi sperăm ca la Cluj rezultatul să fie mult mai bun”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței CEx.

"Doamna preşedinte Viorica Dăncilă arată prin numirea mea că PSD este un partid viu, dornic să se reformeze şi să se îndrepe către tineri. Pe mine m-a convins un singur lucru, care e şi cel mai important. Atunci când doamna Dăncilă m-a chemat să îmi facă propunerea, mi-a spus 'Liviu, ai o singură misiune imedată, sa ştergi toate blaturile şi înţelegerile transpartinice ale PSD-ului la Cluj, tot ce a împiedicat acest partid să respire”, a declarat Liviu Alexa după numire, conform site-ului Ziua de Cluj.

Potrivit unei note de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul efectuat la PSD, partidul a plătit în 2017 și 2018 sume importante de bani unor firme care au legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect. Datele despre firmele indicate provin din surse deschise, publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit documentelor, Pagina Ciudatului SRL, care aparţine jurnalistului Alexa Liviu Doru Alin şi Budean Adriana-Liliana, a încasat în 2018 suma de 1.293.000 de lei de la PSD, scrie G4Media.ro. Cei doi editează publicaţia Ziardecluj.ro.

Într-o emisiune la Antena 3, din mai 2019, Liviu Dragnea îl lăuda pe Alexa pentru ”curajul” de a nu se alinia celor care critcă PSD.

”Am citit undeva că și Liviu Alexa, de la Cluj (acesta a acuzat faptul că i-a fost vandalizată mașina – n.r.)… De ce? Pentru că nu s-a aliniat la bătăuși. Nu s-a aliniat să-l pupe în fund pe Iohannis, mă scuzați. E un om din Cluj care are personalitatea lui. Și scrie. Scrie, vorbește, adică are curaj”, susținea Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22