In timp ce Europa asteapta propunerile Atenei pentru un nou acord, Banca Centrala nu pare convinsa de un final bun: Guvernul Tsipras nu este un partener de incredere

T.d. | 09.07.2015

Pe aceeași temă

In timp ce europenii asteapta ca Atena sa vina cu propuneri pentru atingerea unui nou acord, Banca Centrala Europeana nu pare convinsa de solvabilitatea Greciei. Potrivit sefului BCE, Mario Draghi, un final la criza greceasca va fi “foarte dificil”.

Daca la Bruxelles liderii europeni se confrunta cu timpul scurt ramas pentru formarea unui nou acord cu peninsula elena, dar si cu lipsa unor propuneri concrete de la Atena, la Banca Centrala Europeana lucrurile par sa stea sub semnul scepticismului.

Acum cateva luni nu credeam ca Grecia va parasi zona euro. Acum au trecut cateva luni fara o solutie. Situatia de acum a Atenei e mult mai rea chiar si decat era acum zece zile”,  a declarat Ardo Hansson, membru in Consiliul guvernator al BCE, pentru un cotidian estonian citat de The Telegraph. Hansson a subliniat ca situatia nu e fara speranta, dar se deterioreaza rapid.
 

(Seful BCE Mario Draghi nu pare convins de explicatiile premierului elen Tsipras)
 

Dosarul grecesc sta sub semnul timpului din ce in ce mai scurt in care partile implicate trebuie sa ia o decizie. Totusi, institutia financiara centrala a Europei nu pare deloc convinsa de un acord cu Atena.

Intr-un discurs sustinut miercuri seara, Jens Weidmann a tinut sa distanteze BCE de toata situatia, spunand ca institutia nu are un mandat pentru salvgardarea solvabilitatii Greciei.

Mai mult, Weidmann si-a exprimat dubiile privind caracterul solvabil al bancilor elene: indoielile sunt legitime si in crestere, a aratat el.

In plus, reprezentantul BCE a mai spus ca guvernul de stanga radicala Syriza nu este un partener de incredere. Weidmann a criticat faptul ca Executivul condus de Alexis Tsipras a parasit unilateral acordurile precedente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22