Intalnire Alexis Tsipras - Vladimir Putin, la Moscova. Grecia trebuie sa plateasca maine o transa de 450 de milioane de euro catre FMI

P.c. | 08.04.2015

Pe aceeași temă

Alexis Tsipras, premierul Greciei, efectueaza astazi o vizita la Moscova, unde va avea o intalnire cu presedintele Federatiei ruse, Vladimir Putin. Pe agenda discutiilor celor doi lideri s-ar putea afla sanctiunile UE la adresa Rusiei, criticate in mod deschis de Tspiras, dar si alte chestiuni legate de relatiile economice dintre cele doua tari.

 

O sursa guvernamentala din Federatia Rusa a declarat acum cateva zile pentru presa rusa ca ar putea fi luata in considerare o reducere a pretului gazului pentru Grecia si acordarea unor imprumuturi, in schimbul accesului Rusiei la active grecesti. Nikolai Fiodorov, ministrul rus al Agriculturii, a declarat ca Grecia ar putea fi scoasa de pe lista tarilor care au interdicitie de a exporta alimente in Rusia.

 

CITITI SI: Grecia, amenintata de FALIMENT: Nu isi poate plati RATA catre FMI si nu are bani pentru salarii si servicii sociale. Alternativele Syriza: NATIONALIZAREA bancilor si RENUNTAREA la euro

 

Maine, Grecia trebuie sa returneze FMI 450 de milioane de euro.

 

Tsipras: Politica sanctiunilor contra UE, lipsita de sens

 

Alexis Tsipras a declarat recent ca Grecia nu este de acord cu sanctiunile Occidentului impotriva Rusiei pentru ca aceasta ar fi "un drum spre nicaieri".Tsipras a criticat precedentele guverne de la Atena "nu au facut ceea ce puteau face pentru a evita aceasta politica a sanctiunilor lipsita de sens, determinata de situatia din Ucraina"."Rezultatul a fost embargoul (rusesc) inclusiv asupra produselor agroalimentare grecesti, ceea ce a prejudiciat major economia Greciei", subliniaza premierul grec, intr-un interviu pentru Itar- Tas, conform ziare.com


El a subliniat ca pozitia Greciei s-a schimbat dupa venirea sa la putere si ca imediat ce a devenit premier, a primit un mesaj din partea presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, "care considera aproape un dat pozitia Greciei in favoarea sanctiunilor"."L-am sunat, precum si pe (sefa diplomatiei europene) Federica Mogherini, si le-am spus: 'Sa nu considerati pozitia Greciei un dat, situatia s-a schimbat, acum in Grecia este un nou guvern. Acum, trebuie sa ne intrebati inainte de a lua decizii", a relatat Tsipras.
 

CITITI SI: Atena cere Germaniei despagubiri de razboi de 279 de miliarde de euro

 

Tsipras a spus ca Grecia "nu este de acord cu sanctiunile"."Cred ca acesta este un drum care duce spre nicaieri. Sunt adeptul punctului de vedere conform caruia este necesar dialogul, diplomatia, este necesar sa se ia loc la masa negocierilor si sa se gaseasca solutii la marile probleme", a adaugat Alexis Tsipras.
 

In opinia sa, "razboiul economic, ca o continuare a razboiului adevarat, este o politica de impas". "Eu sunt pentru diplomatie", a declarat Tsipras, salutand in acest context acordurile de la Minsk. "Cred ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a pune capat tensiunii din Ucraina", a adaugat premierul Greciei.
 

Tsipras a mai declarat, in interviul pentru TASS, ca in timpul primei sale participari la summitul UE 19-20 martie) el a intrebat, adresandu-se colegilor, premieri si sefi de stat: "Spuneti-mi, cum va imaginati noua arhitectura a securitatii din Europa? O imaginati cu Rusia de partea cealalta a baricadei sau cu Rusia intr-un proces de dialog si intelegere reciproca? De la multi nu am primit nici acum un raspuns. In viziunea mea, raspunsul este clar: noua arhitectura a securitatii din Europa trebuie sa includa Rusia", a conchis premierul grec in interviul pentru agentia de presa rusa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22