Intentia unor tari de a construi Europa fara Federatia Rusa este o eroare tragica, afirma premierul italian Renzi

T.d. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Italia pare sa intregeasca numarul tarilor europene care isi declara sustinerea pentru Federatia Rusa. Asta dupa ce marti premierul Matteo Renzi considera drept o “eroare tragica” dorinta unor state de a construi Europa fara Rusia.

"A construi Europa fără Rusia, așa cum face o țară recent intrată în comunitatea noastră (Uniunea Europeană), este o eroare tragică", a spus premierul italian intr-un discurs sustinut la Rimini, in estul tarii, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Si, desi Renzi nu a numit tara la care a facut referire, este cunoscut grupul statelor care s-au pozitionat inca de la inceputul crizei ucrainene impotriva Moscovei: tarile nordice, Polonia, tarile baltice, Romania.

Afirmatia facuta de premierul italian iese din logica sanctiunilor occidentale impuse Kremlinului, acuzat ca intretine conflictul separatist din estul Ucrainei si ca a anexat ilegal peninsula Crimeea, anul trecut.

Dar pozitia exprimata de Renzi poate fi intalnita si in establishmentul altor tari comunitare: Ungaria, Cehia, Franta, Bulgaria sunt state membre ale Uniunii Europene care si-au exprimat simpatii clare pentru Moscova.

Dincolo de asta, Vladimir Putin are parte de sustinerea unui foarte vocal grup european: extremistii din mai multe state.

In continuare, se pare ca principalele state opozante fata de regimul Putin raman statele aflate in proximitatea conflictului ucrainean – si avand un trecut comunist si o experienta sovietica: Romania, Polonia, tarile baltice -, alaturi de Marea Britanie, probabil cel mai puternic aliat al americanilor pe continentul european.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22