IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei: Elevii primesc in scoala invataturi NESANATOASE, care incurajeaza pacatul DESFRANARII

P.c. | 11.04.2015

Pe aceeași temă

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a afirmat, in Pastorala de Paste, ca elevilor li se predau in scoala invataturi nesanatoase, ca "Educatia pentru sanatate", care ar promova pacatul desfranarii. Pimen a mai precizat ca predarea unor astfel de ore nu are loc in scoala niciunei religii necrestine.


Pimen si-a exprimat bucuria ca mamele isi aduc copii la Impartasanie, considerand ca acestea sunt datoare sa faca acest lucru: "Adevarata mama, ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur, nu este cea care doar naste copii, ci cea care ii si educa si ii creste in duhul invataturii si moralei dreptei credinte crestine", a spus Pimen, citat de Hotnews.
 

Pimen a criticat insa ceea ce li se preda in scoala elevilor, considerand ca acestora li s-ar transmite invataturi nesanatoase, la orele de Educatie pentru sanatate:  "Invataturi cu titlul Educatia pentru sanatate, educatie care in realitate promoveaza, incurajeaza pacatul desfranarii, lucru care nu se intampla in scoala niciunei alte religii necrestine".
 

Pimen crede ca parintii si cei care predau religia trebuie sa le spuna copiilor care sunt problemele legate de aceste ore: "Suntem datori sa ne rugam si mai mult si cu toata inima pentru luminarea mintii celor care impartasesc scolarilor cunostintele necesare pentru formarea lor sufleteasca, pentru demnitatea lor civica", mai sustine IPS Pimen.

 

CITITI SI: IPS Pimen către Dragnea: Îmi daţi PROPRIETATEA FURATA şi câştigul e al statului. Statul da foarte putin. Aici trebuie sa dai CAT E NEVOIE

 

IPS Pimen: Scoaterea religiei din scoli, un atentat la fiinta nationala

 

IPS Pimen a iesit in evidenta acum cateva luni, cand, in Pastorala la sarbatoarea Nasterii Domnului a spus ca scoaterea religiei din scoli ar reprezenta "un atentat" la fiinta nationala si o ofensa la adresa maiestatii divine.

 

Credinţa, spune Sfântul Apostol Pavel, este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos” (Romani 10, 17). Luând aminte la acest adevăr mântuitor, înaintaşii noştri, cârmuitori de ţară, părinţi slujitori ai sfintelor altare ale Bisericii noastre strămoşeşti, urmând pilda sfinţilor dascăli şi ierarhi ai Bisericii creştine, una şi nedespărţită, au rânduit ca tinerii şcolari să primească o dată cu cunoştinţele de cultură generală, ştiinţă, istorie şi cunoştinţe de religie, cunoştinţe care sporesc credinţa şi ajută la educaţia lor morală. 

 

„Credinţa noastră, scrie unul din marii noştri profesori de teologie, nu este un articol de import, ca merele de California. Ea este sufletul cu care s-a născut poporul român. Este temelia vieţii noastre sufleteşti, e centrul ei de greutate, este siguranţa noastră în faţa neprevăzutului nostru istoric. Şi nu avem noi dreptul, şi nicio generaţie nu-l are, de a înstrăina sau profana după gustul timpului acest străvechi şi sfânt patrimoniu naţional al tuturor veacurilor şi generaţiilor româneşti” (1). De aceea, intenţia de a scoate din trunchiul comun al învăţământului românesc predarea religiei este „un atentat” la fiinţa noastră naţională, la credinţa neamului nostru românesc, este o ofensă a maiestăţii divine. Credinţa creştină a fost trăită şi mărturisită înaintea păgânilor şi de copii, cu preţul vieţii lor, începând cu primele veacuri creştine şi până astăzi, aşa cum a fost în timpul regimului comunist-ateu," a spus IPS Pimen.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22