Liderii PSD decid azi care sunt propunerile de premier. Ei spun că nu vor mai vota orbește

E.b. | 25.06.2017

Cu o zi înaintea consultărilor de mâine, de la Cotroceni, liderii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, decid lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de premier.

Pe aceeași temă

 

 

Nominalizarea urmează să fie votată mâine în Comitetul Executiv.

 

Ambele nume propuse în iarnă - Sevil Shaideh şi Sorin Grindeanu - au fost selectate fără ca Liviu Dragnea să consulte partidul

.

Spre deosebire de sfârşitul anului trecut, atunci când Liviu Dragnea şi-a asumat alegerea unui premier al partidului, liderul PSD promite că, de data aceasta, va consulta şi comitetul executiv.

 

Membrii conducerii lărgite vor la rândul lor ca umătorul şef de la palatul Victoria să fie unul dintre ei. O situaţia foarte diferită de momentul în care PSD abia câştigase alegerile şi-i încredinţa lui Liviu Dragnea puteri depline.

 

 

"A fost vorba întotdeauna de un membru PSD"

 

 

Robert Cazanciuc, senator PSD: N-am participat la nici o discuție în care să fie vorba de un tehnocrat, a fost vorba întotdeauna de un membru PSD. Partidul are toată legitimitatea să propună un premier, a demonstrat la ultima ședință a Parlamentului, ședința reunită, că avem o majoritate.

 

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: În mod normal da, de preferat! Oamenii au votat PSD din ce îmi amintesc eu.

 

Există însă şi alte păreri, chiar în interiorul Comitetului executiv. Primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit deja despre posibilitatea ca viitorul premier să nu fie neapărat membru de partid.

 

 

Firea sugerează  că poate să nu fie vorba despre un membru PSD

 

 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Avem colegi și în interiorul partidului și colegi de-ai noștri care au colaborat cu noi în diferite etape chiar dacă acum nu sunt neapărat membri activi.

 

Printre numele vehiculate cu șanse la nominalizare se află cele ale Vioricăi Dăncilă și Mihai Fifor.

 

Vioricăi Dăncilă, europarlamentar PSD: Sunt foarte mulți colegi, colege care pot fi potrivite pentru premier pentru miniștri, dar cred că acest lucru trebuie dublat de încrederea pe care o reprezintă în interiorul partidului.

 

 

Reporter Digi24: Mihai Fifor este o variantă de premier?

 

Mihai Fifor, președintele Consiliului Național PSD: Categoric nu.

 

Reporter: Excludeți această variantă100%?

 

Mihai Fifor: 100%.

 

 

Susțin că nu vor mai vota orbeşte

 

 

Liderii PSD susțin că nimeni nu va mai vota orbeşte propunerea de premier pe care o va face Liviu Dragnea. Oficial, mandatul pentru Cotroceni va fi dat luni dimineaţă, în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

 

Propunerea va fi comunicată apoi parlamentarilor PSD şi ALDE, iar la ora 15.00, numele va fi comunicat de liderii coaliţiei şi preşedintelui, în consultările de la Cotroceni.

 

 

 Liviu Voinea, pe listă

 

 

Gabriel Beniamin Leș, ministrul Apărării, și Florian Bodog, ministrul Sănătății, nu vor mai face parte din viitorul executiv în cazul în care președintele Klaus Iohannis va înmâna mandatul pentru formarea unui nou guvern coaliției PSD/ALDE, confirmă surse din PSD. 

 

Aceleași surse mai spun că Liviu Voinea, în prezent viceguvernator la BNR, se află pe lista foarte scurtă care va fi prezentată astăzi de Dragnea . Interesant, Sistemul să fi schimnat schimbat persoana?

 

A renunțat Dragnea la Florin Georgescu? Liviu Voinea a mai fost propunerea PSD și în noiembrie 2015, când președintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

 

Marea problemă a nominalizării lui Voinea este Darius Vâlcov, „gurul” Programului de guvernare al PSD. Relațiile dintre cei doi sunt ireconciliabile, conform comisarul.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22