Liviu Pop, ministrul Educatiei, doctorand cu bursa la Academia de Politie

E.b. | 12.07.2017

Liviu Pop (PSD), ministrul Educatiei, este incepand din 2014 doctorand la Academia de Politie, calitate in care primeste si o bursa.

Pe aceeași temă

  
  

Coordonatorul sau este un profesor care a facut parte si din comisia care i-a acordat titlul de doctor lui Mihai Tudose, acuzat de plagiat.

 

Jurnalistii de la PressOne au descoperit ca Liviu Pop este doctorand in CV-ul acestuia din 2014, pe care il publica in facsimil.

 

Informatia a fost confirmata si de Academia de Politie, conform PressOne . In plus, Liviu Pop a primit bursa de sprijin pentru cercetarea sa doctorala printr-un proiect cu fonduri europene al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", scrie sursa citata.

 

Absolvent de Matematica, ministrul Pop a refuzat sa faca declaratii pe aceasta tema, dar coordonatorul sau, profesorul universitar doctor Tutu Pisleag, a confirmat informatia si a dat asigurari ca de data asta nu va fi vorba despre un plagiat, scrie PressOne.

 

Profesorul a mai declarat ca Liviu Pop ar trebui sa isi finalizeze teza intr-un an, altfel ar trebui sa returneze banii primiti ca bursa.

 

Tema de cercetare a ministrului Pop vizeaza "Migratia fortei de munca in context european si implicatiile asupra securitatii nationale", iar bursa primita s-a ridicat la 1.800 de lei/luna, potrivit declaratiei prorectorului Academiei de Politie, Cezar Peta.

 

De altfel, in declaratia de avere depusa in ianuarie 2017, Liviu Pop a trecut bursa respectiva, in cuantum total de 8.825 de lei.

 

 

****************

 

De remarcat e faptul că  ministrul Educatiei a gresit si denumirea Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" (a scris Salighni in toate declaratiile de avere depuse dupa 2012), dar si denumirea Academiei care i-a acordat bursa, pe care a intitulat-o de "Poilitie", arata Ziare.com.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22