Managerul de la Floreasca, acuzat de comportament abuziv şi limbaj suburban, a demisionat

E.b. | 01.09.2016

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Floreasca, şi-a prezentat demisia. El a fost chemat la discuţii de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, după ce 17 medici ai SMURD - UPU au anunţat că demisionează. Managerul este acuzat şi de faptul că are un limbaj suburban.

Pe aceeași temă

 

Înainte ca Sorin Păun să ajungă la minister, Vlad Voiculescu discutase timp de 4 ore cu medicii care îl acuză pe manager de comportament abuziv, conform Digi 24.ro.

 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcţia de conducere a unitatii sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei, cel târziu în luna octombrie.

 

Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun şi parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă elemente care să pună la îndoiala onestitatea sa şi calităţile recunoscute de medic chirurg.

 

 

 

Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situaţiei.”

 

Cu câteva zeci de minute înainte să fie anunţată demisia managerului, de la discuţiile cu ministrul Dan Voiculescu ieşise o delegaţie a demisionarilor, dar şi doctorul Bogdan Opriţă, şeful UPU Floreasca şi coordonator al SMURD Bucureşti. Acesta din urmă a declarat că l-a informat pe ministrul Sănătăţii că 90% din personalul UPU intenţionează să demisioneze, situaţie în care activitatea se va opri în cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din Bucureşti, în care ajung zilnic, în medie, între 380 şi 420 de pacienţi şi care asigură şi personalul pentru două unităţi de terapie intensivă, elicopter şi avionul SMURD.

 

Discuţiile între ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi medicii demisionari de la UPU a Spitalului Floreasca s-au încheiat după aproximativ patru ore, iar Bogdan Opriţă, coordonatorul SMURD Bucureşti, a declarat că nu s-a ajuns la o concluzie.

 

Opriţă a mai spus că, în ultima perioadă, discuţiile cu administraţia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o lacună gravă în comunicare.

 

El a mai arătat că medicii demisionari i-au prezentat ministrului documente privind poblemele de la spital, de care s-ar face responsabil managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun.

 

Doctorul Opriţă a mai spus că medicii i-au mai adus la cunoştinţă ministrului că peste 90 la sută din cadrele medicale de la UPU-SMURD demisionează dacă va fi menţinut în funcţie managerul Sorin Păun.

 

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, la finalul discuţiilor cu medicii, că sunt două tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare şi unele administrative, el confirmând că au existat „nişte probleme cu medicamentele”, care s-au remediat între timp.

 

Vorbim de probleme contabile şi probleme de comunicare, probleme majore de comunicare. (…) Spitalul are o importanţă strategică pentru noi. Sper să am o decizie cât mai curând. Managerul tocmai a intrat. Voi discuta acum”, a arătat Vlad Voiculescu.

 

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seară, că nu a văzut încă „justificarea” demisiilor de la Spitalul Floreasca şi i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, „să clarifice” situaţia.

 

Cel puţin 17 medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat, miercuri, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. Medicii spuneau că, în aceste condiţii, 15 dintre ei au demisionat, iar alţi 15 ar urma să îşi dea demisia în zilele următoare.

 

„Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (...) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte”, a afirmat unul dintre medicii demisionari.

 

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU.

 

Managerul Spitalului Floreasca, acuzat că are un limbaj suburban

 

De câteva zile, pe internet apar înregistrări audio ale unor discuţii despre care cei care le postează spun că sunt cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun. Cea mai recentă ar suprinde modul în care vorbeşte cu o rezidentă în sala de operaţie.

 

„Fă şi tu... dracu' ceva! În... lasă-mă... dracu' în pace! Fi-ţi-ar capul al... să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut. Du-te-n...”, strigă un bărbat. Cei care au postat înregistrarea spun că acesta ar fi managerul Sorin Păun, în sala de operaţii, în timp ce i se adresează unei tinere rezidente, conform Digi24.ro.

 

Într-o înregistrare anterioară, se vorbea despre plata gărzilor. Iar medicii care au fost de faţă susţin că şi atunci discuţia a degenerat după ce managerul a refuzat să le asculte punctul de vedere.

 

 

 

„Deci nu mai accept măgării şi nesimţiri. Vă rog foarte mult! Daţi-mi voie să-mi termin informarea. E lipsă de bun simţ! Mai întâi faceţi linişte. Lăsaţi-mă să termin ce am de informat. Asta este lipsă de bun simţ, şapte ani de acasă!”, le-ar fi spus Sorin Păun medicilor.

 

În ciuda asigurării Ministerului Sănătăţii că plata gărzilor se va face din fondurile Casei Naţionale de Sănătate, acelaşi manager le-ar fi spus medicilor de la Floreasca altceva.

 

„Îmi pare rău de întrerupere. Am să iau din banii de materiale şi medicamente, pentru cerinţele personalului medical să fie retribuit la justa lui valoare sau aproape de justa lui valoare. Am să fac acest lucru”, ar fi declarat managerul, confor unei alte înregistrări.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22