Meleșcanu a făcut apel la autoritățile ungare să păzească sediul ambasadei României

Dora Vulcan | 15.01.2018

Teodor Meleșcanu, a recunoscut că sediul ambasadei române de la Budapesta nu este păzit și spune că a făcut ”apel” la autoritățile ungare să asigure ”integritatea si inviolabilitatea sediilor misiunilor si personalului”. El a numit ”accident” acoperirea stemei de pe ambasadă cu steagul secuiesc.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

“Nu as spune ca a afectat securitatea si functionarea Ambasadei. Am cerut masuri sporite, pentru ca din pacate exista posibilitatea procedurii acestor tipuri de accidente si am facut apel la autorităţile ungare să asigure inviolabilitatea şi integritatea sediilor misiunilor româneşti şi personalului”, a spus ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, la Antena 3, citat de Hotnews.ro. Acesta a mai spus ca l-a chemat pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti, pentru a “discuta despre problemele cu care ne confruntam la Budapesta”.

 

“Personalul Ambasadei stie ca se bucura de imunitate, potrivit conventiilor internationale, isi face treaba in conditiile care sunt, cele mai bune posibile. Nu trebuie sa fie nimeni speriat, nu a intrat nimeni in Ambasada”, a subliniat ministrul Afacerilor Externe.

 

 

Comunicatul MAE:

 

Ministerul Afacerilor Externe isi manifesta preocuparea fata de atitudinea provocatoare a Miscarii "Celor 64 de comitate" si condamna producerea unor astfel de incidente care au ca scop defaimarea simbolurilor nationale.

 

MAE considera ca savarsirea unor asemenea acte de catre anumite persoane sau organizatii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabila si contravine spiritului si prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice.

 

MAE lanseaza un apel catre autoritatile ungare de a asigura inviolabilitatea si  integritatea localurilor misiunii Romaniei si a personalului sau si, in acest scop, va avea o discutie cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

 

Reamintim ca autoritatile romane au exprimat constant, in dialogul cu Budapesta, dorinta de cooperare, lucrand pentru valorificarea, la potentialul sau superior, a parteneriatului strategic dintre cele doua state si construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de baza.

 

In dialogul bilateral politico-diplomatic, partea romana transmite asteptarile sale ferme ca Ungaria sa isi asume promovarea unei relatii bilaterale in parametrii unui parteneriat strategic autentic, in consonanta cu reperele anterior mentionate.

 

Reamintim ca stema de pe sediul ambasadei Romaniei din Budapesta a fost acoperit cu steagul Tinutului Secuiesc, in noaptea de 12 spre 13 ianuarie, de catre membrii Miscarii celor 64 de Comitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22