Mihai Tudose, despre declaratia legata de steagul secuiesc: Imi cer scuze public

E.b. | 01.02.2018

Mihai Tudose si-a cerut scuze fata de membrii comunitatii maghiare, dupa declaratia din 10 ianuarie de la Realitatea TV, din care se putea intelege ca, daca steagul secuiesc va flutura pe institutii (Tinutul Secuiesc ), toti vor flutura langa steag.

Pe aceeași temă

 

 

Tudose afirma ca pe 30 ianuarie a fost la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru a-si sustine punctul de vedere.

 

În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a susține punctul meu de vedere cu privire la declarațiile mele din emisiunea ,,Jocuri de putere" din data de 10-01-2017, scrie MihaiTudose, fost premier, pe pagina sa de Facebook

 

Prin declarația în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcționarilor publici de a aplica legea în acest sens. 

 

Și pe această cale doresc să îmi cer scuze public față de orice comunitate sau membrii unei minorități care în urma declarației mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență s-au simtit lezați.

 

Această interpretare nu este în acord cu valorile și principiile mele, respectiv dialogul și respectul reciproc între comunități și de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranță și incitare la ură. A fost o lecție din care am învățat că e mai multă nevoie de rigurozitate și atenție în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum...

 

****************
 

Declaratia lui Mihai Tudose a fost o reactie la rezolutia semnata la inceputul luni ianuarie de cele trei formatiuni politice maghiare, UDMR, PPMT si PCM, privind obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22