Ministerul Mediului, reunit in comitet de urgenta dupa ce un incendiu a izbucnit in apropierea centralei nucleare de la Cernobil, in Ucraina

T.d. | 29.04.2015

Pe aceeași temă

Ministerul Mediului s-a reunit in comitet de urgenta, miercuri la ora 17.00, in conditiile in care un incendiu a izbucnit marti in zona interzisa din jurul centralei nucleare de la Cernobil, in Ucraina.

Activarea comitetului are loc potrivit procedurii, astfel incat sa se constate posibilitatea vreunei amenintari la adresa Romaniei, potrivit directorului de comunicare din Ministerul Mediului, Mihai Dragan, citat de Gandul.

Comitetul este format din ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, alaturi de secretarii de stat si directorii tehnici din minister. De asemenea, sunt prezenti si toti sefii institutiilor subordonate: Garda de Mediu, Administratia “Apele Romane”, Agentia pentru Protectia Mediului.

De altfel, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a solicitat Ministerului Mediului furnizarea in timp real de date si informatii concrete privind potentiali factori de risc in urma incendiului produs in Ucraina.

Un incendiu de padure a izbucnit, marti, in nordul Ucrainei; situatia prezinta riscul ca incendiul sa se extinda spre central nuclear Cernobil, izolata si dezafectata in urma accidentului din 1986.

Incendiul a cuprins peste 400 de hectare de material lemons si anexe parasite. Potrivit ministrului ucrainean de Interne, este vorba despre cel mai mare incendiu din 1992 incoace. Zona in cauza este situate la 20 de kilometri de centrala nuclear, insa depozitul cu combustibil este situat la doar cinci kilometri.

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, exista suspiciuni privind declansarea intentionata a incendiului. Membri ai Garzii Nationale ucrainene patruleaza in zona.

Serviciul ucrainean pentru situatii de urgenta in regiunea Kiev a transmis ca nu au fost inregistrate cresteri ale nivelului de radiatii in capitala Ucrainei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22