Ministrul de Externe pregateste schimbari in ambasadele Romaniei

T.d. | 30.04.2015

Pe aceeași temă

Prezent, joi, la Cluj, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a afirmat nevoia de schimbare a garniturii din ambasadele Romaniei, cu precadere la nivel de conducere.

Intrebat cu privire la posibile noi numiri de ambasadori, printre care si fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, Aurescu a refuzat sa comenteze “stiri pe surse”.

Este nevoie de o schimbare de garnitura in ambasadele Romaniei, mai ales la conducerea ambasadelor, pentru ca sunt foarte multi ambasadori care si-au epuizat deja mandatul obisnuit, regulamentar, de patru ani, si care trebuie inlocuiti cu alti sefi de misiune. Exista un process de consultare, atat cu premierul, cat si cu Administratia Prezidentiala pe aceasta tema”, a spus Aurescu, subliniind faptul ca procedura se incheie cu aprobarea sefului statului, potrivit Constitutiei.

Seful MAE, Bogdan Aurescu, participa joi la Conferita internationala dedicata marcarii a 20 de ani de la adoptarea in Consiliul Europei, respectiv semnarea si ratificarea de catre Bucuresti a Conventiei-cadru pentru protectia minoritatilor nationale, potrivit Agerpres.

La Conferinta participa si presedintele Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (cunoscuta drept Comisia de la Venetia), Gianni Buquicchio, el primind titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Babes-Bolyai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22