Ministrul Educatiei: Vom reglementa numarul de ore dedicate temelor de casa

Vlad Toma | 25.11.2016

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a declarat aseara într-o sesiune de discutii online ca va da un ordin care sa reglementeze orele pe care un elev trebuie sa le lucreze dupa orele de scoala pentru a-si face temele.

Pe aceeași temă

 

Ministru a mai afirmat, in cadrul discutiilor din cadrul sesiunii ”De vorbă cu Ministrul tău”, ca la clasa zero nu ar trebui sa se dea teme pentru acasă, la clasele I-IV, durata de efectuare a temelor nu trebuie să depăşească o oră, iar la gimnaziu timpul alocat temelor va fi de maximum două ore, scrie News.ro

 

"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze o elevă sau un elev în afara şcolii, pentru temele şcolii. În momentul de faţă, noi am lăsat lucrurile la rezonabilitatea profesorilor, dar ceea ce se întâmplă este că vacanţele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs, câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Să lăsăm deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi, aşteptăm vara ca să ne relaxăm, să ne odihnim, iar o elevă sau un elev care are şapte, opt, nouă ani, 11 ani, trebuie să lucreze încontinuu în aşa fel încât în septembrie, când ajunge la şcoală, să nu o supere pe doamna învăţătoare sau pe doamna dirigintă şi să vină cu caietul de teme făcute, iar, dacă nu le-a făcut, eventual, să mai primească şi o notă proastă sau un calificativ prost", a declarat Mircea Dumitru.

 

Ministru a mai afirmat ca profesorii trebuie sa inteleaga ca exista o "limită de tolerabilitate pentru un elev, o elevă care se află la o vârstă fragedă şi care nu poate, nu are capacitatea psihologică şi biologică să se concentreze intelectual asupra unei astel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la şcoală".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22