Ministrul Justitiei: Statul e obligat sa actioneze daca materialul Sky News nu e real

Dora Vulcan | 12.08.2016

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, întrebată fiind dacă statul român ar trebui să acţioneze în instanţă echipa de jurnalişti Sky News, că statul român este obligat să acţioneze, în măsura în care cele prezentate nu corespund realităţii.

Pe aceeași temă

 

 

"În măsura în care cele prezentate nu corespund realităţii, statul român este obligat să acţioneze. În acest sens s-au şi făcut nişte prime demersuri", a declarat Raluca Prună în cadrul unei conferinţe privind lansarea noii strategii anticorupţie 2016 - 2020, citata de Mediafax.

 

Întrebată fiind dacă acţiunile jurnaliştilor de la Sky News ar trebui să fie încadrate la probleme privind siguranţa naţională, Raluca Prună a precizat că judecătorul va fi cel care va decide în acest caz.

 

"Nu este treaba noastră să răspundem la această întrebare. Dacă se va ajunge acolo, probabil că un judecător trebuie să spună asta. Nu am răspunsul. Nu vreau să speculez", a precizat Raluca Prună.

 

 

Procurorii DIICOT anunţau joi seară că îi vor cita pe jurnaliştii Sky News pentru audieri, prin intermediul unor comisii rogatorii, pentru a se stabili în ce condiţii a fost realizat materialul privind presupuşii traficanţi de arme din România, reportaj despre care anchetatorii susţin că este o înscenare.

 

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost reţinuţi joi seara de DIICOT şi duşi în arestul Poliţiei Capitalei, vineri urmând să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22