Motivarea ICCJ in dosarul Klaus Iohannis-Agentia Nationala de Integritate: In calitate de primar al Sibiului, Iohannis a actionat pentru un interes social si nu unul personal

T.d. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au publicat motivarea deciziei luate in dosarul Klaus Iohannis-Agentia Nationala de Integritate (ANI). Potrivit Instantei Supreme, Iohannis – in calitate de primar al Sibiului si reprezentant in AGA a SC “Apa Canal” SA Sibiu – a actionat pentru un interes social si nu unul personal.

"Intimatul-reclamant (...) a actionat pentru un interes social si nu unul personal si pentru realizarea unui obiectiv regional ce corespunde scopului urmarit prin reorganizarea societatii si care depaseste sfera de interes local a unitatii administrativ teritoriale pe care o reprezinta", arata judecatorii Inaltei Curti in motivarea deciziei de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate in cazul lui Klaus Iohannis, potrivit Ziare.com.

Dincolo de particularitatile oricarei situatii de fapt, sustin magistratii, “nu se poate afirma de plano" ca functia de primar este incompatibila cu functia de reprezentant legal al unitatii administrativ teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national.

"Avand in vedere faptul ca incompatibilitatea in cauza este generata exclusiv de cumularea calitatii de primar cu cea de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in Adunarile Generale ale societatilor comerciale de interes local, iar in speta nu s-a demonstrat ca intimatul-reclamant (Klaus Iohannis - n.r.) a detinut aceasta din urma calitate, criticile recurentei parate (ANI - n.r.) pe acest aspect apar nefondate", conform motivarii Instantei Supreme.

Presedintele Klaus Iohannis a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind incompatibilitatea, dupa ce ICCJ a respins, in 21 ianuarie, recursul ANI.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulat de Agentia Nationala de Integritate dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI.

Decizia Justitiei prin care s-a stabilit ca Iohannis nu a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete este definitiva.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22