Nota ZERO la purtare: Când dictatorul nu-i acasă

Andreea Pora | 06.07.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui CRIN ANTONESCU.

Crin Antonescu abandonează cu impetuozitate marile cauze pentru care partidul s-a prefăcut că luptă pe vremea când domnia-sa era un simplu vicepreşedinte. Nu, nu e vorba despre lupta bunului-simţ cu dictatura, ci despre votul dat împotriva Legii ANI.

Deşi susţinerea corupţiei nu este nici pe jumătate o cauză atât de mare precum „dictatorul cocoţat la Cotroceni“, totuşi şi ea merită niscaiva eforturi. Ca dovadă, Crin Antonescu a reuşit să nu absenteze de la Senat şi să ţină un discurs de inspiraţie străină. Ceea ce nu-i stă în obiciei. Vorbele şi „excepţionalele argumente“ ale lui Frunda, colegul de arme în războiul sfânt împotriva deconspirării averii altora, căci el personal e „sărac şi cinstit“, l-au impresionat atât de tare încât le-a citat. Un alt motiv poate fi şi acela că e mai simplu să te dezici de ANI prin intermediari. Poate aşa electoratul nu va băga de seamă şi măgăreaţa va cădea doar pe UDMR şi PDL.

Mă gândesc însă că lipsa de inspiraţie ar putea fi cauzată şi de lipsa mobilului interior şi exterior. Adică, de absenţa din peisaj a dictatorului, singurul capabil să dea aripi imaginaţiei lui Crin. Căci, nu-i aşa?, e complicat să dai vina pe Băsescu, exact când te pregăteşti să votezi împotriva amendamentelor acestuia. Unele care ar fi făcut-o pe biata ANI mai vioaie.

Când dictatorul nu-i acasă, Antonescu vorbeşte ca toţi ceilalţi politicieni. Să luăm exemplul discursului aţos prin care a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională tăierea cu 25% a salariilor, taman la două zile după ce Curtea spusese că e OK. Când însă e un subiect care permite dezvoltarea în voie a temei dictaturii, Antonescu redevine el însuşi. O tânără speranţă ţintuită în antiproiect.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22