Noul premier al Marii Britanii este Boris Johnson, fostul primar extravagant al Londrei

Laurentiu Gheorghe | 23.07.2019

Boris Johnson e noul președinte al conservatorilor britanici și urmează să preia șefia guvernului de la Londra. El este unul dintre marii promotori ai Brexit.

Pe aceeași temă

Boris Johnson a fost ales președintele conservatorilor și va fi noul premier al Marii Britanii. După aflarea rezultatul votului și-a expus principalele obiective ale mandatului său: va livra Brexitul la timp, va unifica țara și-l va învinge pe liderul laburiștilor Jeremy Corbyn în alegerile generale.

În cadrul Partidului Conservator, Boris Johnson a obținut o victorie la mare distanță față de contracanditatul său, Jeremy Hunt, cu 92.153 de voturi la 46.656.

Fostul primar al Londrei va prelua miercuri funcția de prim-ministru de la Theresa May. În primul său discurs după aflarea rezultatului scrutinului intern al conservatorilor, Johnson a promis că va readuce energie în politica Marii Britanii.

„Vom avea Brexit pe 31 octombrie și vom profita de toate aevantajele și oportunitățile pe care ni le aduce. Trebuie să avem încă o dată încredere în forțele noastre și asemenea unui uriaș care se trezește vom rupe lanțurile de îndoieli și negativitate”, a spus noul lider al conservatorilor.

De asemenea, Johnson a ținut să-i mulțumească predecesorului său din Downing Street 10, spunând că a fost un privilegiu pentru el de a face parte din cabinetul May. El a fost ministrul de Externe în cabinetul May, până când a demisionat pe tema Brexit.

La rândul ei, Theresa May și-a felicitat succesorul, promițându-i întregul sprijin de pe bancile Parlamentului.

Președintele Statelor Unite Donald Trump s-a grăbit să-l felicite pe Tweeter Boris Johnson, adăugând că „Va fi foarte bun!”

Boris Johnson a fost unul dintre principalii promotori ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și vizează de multă vreme poziția de premier. El este susținătorul unei ieșiri din UE fără acord cu blocul comunitar.

Johnson este cunoscut pentru stilul extravagant din politică, dar și pentru carisma care l-a ajutat să câștige două mandate de primar al Londrei (din 2008 până în 2016).

Boris Johnson și-a început cariera ca ziarist, corespondent pentru The Times și The Daily Telegraph.

Despre Boris Johnson puteți citi mai mult în „Brexit, do or die“!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22