O petitie cere DNA sa cerceteze cum au cheltuit primariile din Bucureşti 600 milioane lei

Vlad Toma | 11.01.2016

O petiţie on-line semnată deja de mai mulţi cetăţeni cere DNA să investigheze modul în care primariile din Bucureşti au cheltuit aproximativ 600 milioane de euro, pentru amenajarea spatiilor verzi, în ultimii 7 ani.

Pe aceeași temă

 

Petiţia are la baza un audit al Curţii de Conturi, publicat acum câteva zile, care a tras un semnal de alarmă în privinţa faptului ca primariile din Bucureşti ar fi risipit sume imense de bani cumparand, printre altele, plante si arbori pentru amenajarea spatiilor verzi de 20 de ori mai scumpe decat preturile de la producatori, tei cu 2.500 de lei, crizanteme cu 310 lei şi coşuri de gunoi cu 2.800 lei.


"Cerem o ancheta a DNA care sa cerceteze fiecare faradelege consemnata in raportul Curtii de Conturi si sa faca publice, de urgenta, masurile luate in cazul celor ce se fac vinovati de aceasta scandaloasa risipa de bani publici. Cerem ANAF sa faca controale de fond la toate firmele "prietene" primariilor bucurestene spre a se vedea daca acestea si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor. De asemenea, solicitam recuperarea intregului prejudiciu suferit de buzunarul public prin proasta gestionare a bugetelor primariilor bucurestene", se arata in petitia online.
 

Initiatorii petitiei sunt: Asociatia Buna Dimineata, Bucuresti!, Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural, Asociatia Pro.Do.Mo, Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, Asociatia Salvati Cartierul Militari, Fundatia ECO-CIVICA, Grupul civic "Iubim Sectorul 3", Grupul civic "Salvati Parcul Drumul Taberei", Platforma de-clic.ro si Dumitru Dobrev, avocat.
 

Petitia poate fi semnata aici. 
 

Petiţia este însoţită de o scrisoare deschisa adresata DNA si Ministerului de Finante


"Stimata doamna Procuror Sef al Directiei Nationale Anticoruptie,
Stimata doamna Ministru al Finantelor Publice,

Am citit cu ingrijorare raportul Curtii de Conturi referitor la performanta utilizarii fondurilor bugetului local pentru amenajari peisagistice si intretinere spatii verzi la nivelul Municipiului Bucuresti in perioada 2007 - 2014.

Sunt scandaloase sumele cheltuite pentru amenajari de spatii verzi in Bucuresti si concluziile raportului Curtii de Conturi trag un puternic semnal de alarma: banii publici sunt cheltuiti fara discernamant, in folosul unor firme agreate de primariile capitalei, nu in folosul cetateanului. In aceste conditii, consideram ca se impune ca statul sa impute sumele prejudiciate edililor din Capitala, care de ani de zile cheltuiesc banul public fara sa dea socoteala numanui.

Doamna procuror-sef Kovesi, va solicitam sa dispuneti cercetarea cazurilor prezentate in raportul Curtii de Conturi, sa identificati si sa trageti la raspundere vinovatii.

Doamna ministru Dragu, va cerem verificarea de catre ANAF a activitatii financiare a firmelor "abonate" la contracte publice, semnalate in raportul Curtii de Conturi."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22