Orban, către Tudose: Unde să-şi ţină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

E.b. | 02.09.2017

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a criticat atacurile recente şi repetate ale premierului Mihai Tudose la adresa băncilor din România.

Pe aceeași temă

  

Orban spune că în toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste şi a economiei libere de piaţă şi l-a avertizat pe şeful Guvernului că prin aceste atacuri va crea o criză politică în România.

Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Să îi ţină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliţi în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanţează economia. Ce s-ar face guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-aţi împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacaţi sistematic”, a declarat Ludovic Orban, la Neptun, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, conform News.ro.

 

El a atras atenţia că în toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piaţă.

 

”Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii îşi depun banii pentru a-i ţine în singuranţă şi pentru a obţine venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei ţări europene în mileniul al treilea să le spună cetăţenilor să nu îşi depună bani în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în ţările civilizate ca ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulaţia banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul şi care practic luptră împotriva evaziunii fiscale”, a explicat liderul PNL.

 

Orban a spus că PNL respinge comportamentul inacceptabil al unui prim-ministru dintr-o ţară europeană în mileniul al treilea.

 

„Ce vreţi să  faceţi cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreţi să creaţi o criză politică în România? Vreţi să determinaţi retrageri masive de la bănci astfel încât să se creeze o criză economică artificială numai pornită din tembelismului unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern, al unei ţări europene în mileniul al treilea”, a conchis Orban.

 

*****************

 

Marţi, premierul Mihai Tudose a continuat atacul la adresa băncilor, spunând că el refuză să îşi ţină salariul pe card pentru că nu acceptă să dea băncii „câte doi bani” de fiecare dată când foloseşte cardul "Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a spus Tudose, invocand o experinţa a sa cu o bancă.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22