Percheziții: Costin Berevoianu, consilierul personal al lui Oprescu, vizat de procurori

Paul Cristescu | 24.09.2015

DNA Ploiești a efectuat astazi percheziții la Apa Nova București, la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 1, la fel ca și în alte locații. Procurorii au ridicat documente de la Apa Nova urmand a duce la audieri mai multe persoane.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, este vizat de ancheta procurorilor DNA Ploiești. Berevoianu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții, între care cea de consilier personal al lui Oprescu și cea de președinte al Consiliului de Administrație al RADET. El a fost implicat în renegocierea contractului semnat între Primăria București și Apa Nova, fiind delegat de Sorin Oprescu să pregătească negocierile cu conducerea societății de furnizare de apă și servicii de canalizare. (conform Agerpres)

 

UPDATE: Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că procurorii anticorupție din Ploiești au solicitat, joi, conducerii instituției o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015. "În cursul dimineții, la sediul Apa Nova București s-au prezentat doi domni procurori de la DNA — Serviciul Ploiești, solicitând o serie de documente contractuale, pe care conducerea instituției le va pune la dispoziție în toată transparența posibilă. Nu cunoaștem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 — 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noștri", a afirmat Epsică Chiru la sediul Apa Nova, conform Agerpres.

 

El a subliniat că reprezentanții Apa Nova nu au fost anunțați în legătură cu vreo audiere și nu au fac verificări în birouri."Apa Nova București are contract cu Primăria Municipiului București pentru serviciile de apă și canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primăriei și este accesibil pentru oricine dorește să cunoască conținutul acestuia", a adăugat Epsică Chiru.

 

UPDATE: Sunt duși la audieri, cu mandat, la sediul DNA Ploiești, consilierul lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, precum și omul de afaceri, Ovidiu Traian Semenescu, consilier al Apa Nova București. Semenescu este un simpatizant al Inițiativei România Liberală, fondată de Vlad Moisescu, transimte Romania Libera.

 

***

 

Dosarul Apa Nova a apărut în urma informațiilor adunate din dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, și a politicienilor PSD-Prahova, Mircea și Vlad Cosma, pentru fraudarea fondurilor europene privind canalizarea din Comarnic. 

 

Ulterior, în acest dosar a fost cercetat și Sebastian Ghiță, deputat PSD. Prin denunțuri, cercetările s-au extins și asupra primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, și a rețelei constituite de apropiatul său, Vlad Moisescu.

 

Apa Nova Bucureşti (societate ce face parte din Grupul Veolia) are principal obiect de activitate gestiunea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, fiind concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Municipiul Bucureşti, pe o perioadă de 25 de ani, începând cu anul 2000. 

 

Acţionarii societăţii Apa Nova Bucureşti sunt, în procente:Municipiul Bucureşti cu 16,31% din capitalul societăţii, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux cu 73,69%, iar cu 10% salariaţii societăţii prin Asociaţia ESOP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22