Performer la locale, Bolojan vrea presedinte unic la PNL inainte de parlamentare

Dora Vulcan | 12.07.2016

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat pentru Agerpres ca PNL ar trebui sa aiba un presedinte unic inainte de alegerile parlamentare, intrucat formala de conducere prin co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu s-a dovedit "ca performeaza".

Pe aceeași temă

 

 

 

"In perioada urmatoare toate structurile, inclusiv cele nationale, probabil si de femei si de tineret, vor avea presedinti unici. Cred ca la nivel national o forma de presedintie unica pe care am putea-o stabili in perioada urmatoare pana la alegerile parlamentare ar fi un semnal de actiune unitara a PNL-ului si de incheiere practic a fuziunii dintre cele doua partide. Formula asta de co-presedintie, care orice s-ar spune nu s-a dovedit ca performeaza din punct de vedere politic si a mentinut multi oameni cu privirea intoarsa catre fostele partide de unde au provenit. Asta este un mare castig, presedintia unica", a declarat Bolojan, primarul municipiului Oradea.

 

Secretarul general al PNL a precizat ca au fost numite conduceri unice in toate judetele, cu exceptia judetului Mures, unde va fi numit presedinte unic incepand de luni 18 iulie.

 

"Adica toate organizatiile locale, municipale si judetene au presedinti unici. La ultima sedinta s-au mai numit inca noua presedinti unici si judetul Bihor a fost unul dintre ultimele in care s-a facut numiri", a precizat Bolojan.

 

Potrivit lui Bolojan, criteriile dupa care au fost facute aceste numiri au tinut cont de legitimitatea politica a celor propusi. Astfel, primarul Timisoarei a devenit presedintele PNL Timis, primarul din Arad - presedintele PNL Arad, primarul din Alba-Iulia, presedintele PNL Alba.

 

"Asta a fost ratiunea pentru care s-a facut si numirea la Bihor. Iar acolo unde nu am avut pozitii administrative, deci nu am avut niste oameni testati, am numit niste formule consensuale sau parlamentari sau oameni care sunt acceptati de ambele foste partide, in asa fel incat sa desavarsim acest proces de fuziune", a precizat Bolojan.

 

Bolojan a fost desemnat luni de Biroul Politic National presedinte unic al PNL Bihor, dupa ce in ultimii doi ani organizatia judeteana a fost condusa de copresedintii Cornel Popa - din partea vechiului PNL si Gavrila Ghilea - din partea fostului PDL.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22