Petiție pentru demisia lui Teodor Meleșcanu. Peste 65.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore

Laurentiu Gheorghe | 27.05.2019

Comunitatea Declic a inițiat o petiție prin care se cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după ce Guvernul și-a bătut joc de votul a zeci de mii de români din Diaspora.

Pe aceeași temă

Petiția a devenit rapid virală pe Internet, aproximativ 65.000 de cetățeni semnând pentru demisia lui Meleșcanu după ce zeci de mii de români din diaspora nu au putut vota la alegerile europarlamentare și la referendumul pe Justiție, se arată într-un comunicat Declic.

”Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituție: dreptul de a vota. Deși au stat ore în șir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul și-a bătut din nou joc de diaspora și, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

Potrivit sursei citate, petiția a fost inițiată pe campaniamea.declic.ro și, în mai puțin de 24 de ore a devenit virală.

Petiția, care poate fi accesată aici a strâns aproape 65.000 de semnături, iar oamenii continuă să semneze masiv.

„Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veșnicul Teodor Meleșcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iarăși sunt cozi imense, că sunt suficiente cele 441 de secții din diaspora”, a declarat inițiatorul petiției, Cosmin Pojoranu.

Unii dintre românii din diaspora au venit de la sute de km distanță ca să voteze, au stat chiar și 10 ore la coadă și nu au putut să își exercite dreptul fundamental al votului.

„Pe lângă demisia ministrului Meleșcanu, care este iminentă, le cerem autorităților să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondență, care să nu îi mai umilească pe românii aflați în străinătate. Este suficient că acești oameni sunt departe de casă și de familie”, a mai spus Tudor Brădățan.

Potrivit comunicatului, comunitatea Declic este formată din aproape 500.000 de cetățeni activi, din țară și din străinătate, care se mobilizează în online și offline ori de câte ori este nevoie să acționeze pentru o societate mai dreaptă. Orice persoană care vrea să inițieze o petiție are la dispoziție platforma campaniamea.declic.ro, întreținută de comunitatea Declic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22