Premierul elen: BCE tine Grecia cu funia in jurul gatului

T.d. | 06.03.2015

Pe aceeași temă

“Banca Centrala Europeana inca ne tine cu funia in jurul gatului”, a spus premierul grec. Alexis Tsipras vorbeste despre intentia Atenei de a emite obligatiuni pe termen scurt.

Tsipras a atras atentica ca, daca BCE va obiecta in acest sens, isi va asuma o responsabilitate grava, potrivit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Pentru că altfel ne vom întoarce la thriller-ul pe l-am văzut înainte de 20 februarie”, a mai spus seful Executivului elen, referindu-se la data la care Grecia a fost de acord cu o extindere de patru luni a programului de asistență financiară a zonei euro.

Premierul de stânga a afirmat că nu vrea ca Grecia să părăsească zona euro pentru că iubește Europa și a spus că le-a cerut tuturor miniștrilor, nu doar ministrului de finanțe Yanis Varoufakis, “mai puține vorbe și mai multe fapte”.

De cealalta parte, presedintele BCE, Mario Draghi, s-a aratat ferm fata de Atena.

“Ultimul lucru care se poate spune este că BCE nu susține Grecia”, a spus Draghi. El a insistat asupra faptului că instituția este “guvernată de reguli” și că, deși este “banca centrală a Greciei”, ea este și “banca centrală a altor țări” din zona euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22