Premierul grec vorbeste despre o noua etapa in negocierile cu UE

T.d. | 22.02.2015

Pe aceeași temă

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, vorbeste despre o noua etapa in negocierile cu Uniunea Europeana, dupa “succesul semnificativ” inregistrat prin prelungirea acordului de finantare a Atenei de catre creditorii internationali.

Grecia şi miniştrii Finanţelor din zona euro au ajuns, vineri, la un acord pentru extinderea cu patru luni a programului de asistenţă financiară acordat guvernului de la Atena, program care expira la finele lunii februarie şi în absenţa căruia statul ar fi putut intra rapid în incapacitate de plată.

Acordul atenuează temerile privind o posibilă ieşire a Greciei din zona euro şi netezeşte terenul pentru noi runde de discuţii pe tema datoriilor statului elen şi a măsurilor de austeritate la care acesta vrea să renunţe.

"Am câştigat o bătălie, nu şi războiul. Avem în faţă noi dificultăţi", a afirmat Tsipras într-un discurs televizat, potrivit Romania Libera.

Tsipras a adăugat că decizia Eurogroup de a prelungi acordul "ar putea fi mai importantă pentru Europa decât pentru Grecia".

Guvernul elen va trebui să prezinte luni seara propuneri concrete privind implementarea de reforme structurale, între care lupta împotriva fraudei fiscale sau combaterea corupţiei. Aceste propuneri vor fi examinate de creditorii ţării şi de membrii Eurogroup.

Dacă nu va implementa reformele, Grecia nu va putea obţine următoarea tranşă din împrumutul de 240 miliarde de euro de la UE, BCE şi FMI, în valoare de 7,2 miliarde de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22