Proteste impotriva Avocatului Poporului, miercuri, la Bucuresti si Cluj: Ciorbea, esti demis!

Vlad Toma | 09.01.2017

In urma decizia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, de a ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei legea 90/2001, care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, sa ajunga in functia de premier, in mediul online a fost initiata o petitie in care se cerea demisia lui Ciorbea. Petitia a adunat pana astazi 133 000 de semnaturi.

Pe aceeași temă

 

Initiatorii petitiei anunta organizarea unor proteste la Bucuresti si la Cluj, in care vor cere demisia lui Victor Ciorbea:

 

Organizatorii protestului de la Bucuresti il acuza pe Ciorbea ca a devenit "avocatul unui grup de condamnați penal": 

 

"Miercuri, de la ora 18.00, ne adunăm la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnați penal. Din momentul în care a fost investit în funcție, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea și alți corupți, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetățeni. E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti - care ni se pot alatura."

 

Organizatorii protestului de la Cluj considera ca e revoltator ca intr-o tara europeana se discuta despre posibilitatea ca o persoana condamnata penal sa poata ocupa functii de conducere ale statului:

 

"Miercuri, 11 Ianuarie de la ora 18, ne vedem in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Iesim in strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei. E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa ,,discutam" despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept."

 

Petitia pentru demisia lui Victor Ciorbea poate fi semnata AICI.

 

Pagina protestului de la Bucuresti poate fi gasita AICI

 

Pagina protestului de la Cluj poate fi gasita AICI

 

[Sursa foto: Facebook Avocatul Poporului]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22