Proteste în București față de restricții: Se cere demisia lui Iohannis, Vlad Voiculescu și Arafat

Laurentiu Gheorghe | 10.04.2021

Proteste împotriva restricțiilor au avut loc în Capitală în Piețele Victoriei și Universității la care au participat simpatizanți AUR, în frunte cu liderul partidului, George Simion.

Pe aceeași temă

Mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat sâmbătă, la Piaţa Universităţii, unde se află şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta din nou faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei. Manifestanți s-au adunat și în Piaţa Victoriei. Lor li se alătură şi alţi protestatari sosiţi din ţară cu autocarele şi care vin din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei, relatează News.ro.

În Piața Universității manifestanții au fluturat drapele tricolore, multe cu însemnele AUR, și un banner pe care scrie „Libertate”. În Piața Victoriei în jurul orei 17:00 erau mult mai puțini protestatari, însă lor li s-au alăturat câteva sute de persoane venite cu autocare, în special din Moldova, înarmați cu drapele, cruci și icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală, relatează News.ro.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii.

În jurul orei 19:00 manifestanţii ajunşi în faţa Palatului Cotroceni, au un banner cu mesajul „Fără obligativitatea vaccinării! Fără paşaport de vaccinare!”. Ei cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat.

Unii au icoane în mâini, alţii au pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor sau împotriva ”Big Pharma”.

La ora 20:00 mai erau câteva zeci de participanți la protest în fața Palatului Cotroceni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22