RFI Cartarescu, despre Brexit: Viitorul Europei devine sumbru. La Rasarit se bea sampanie

Vlad Toma | 24.06.2016

Scriitorul Mircea Cărtărescu a declarat astazi, intr-un interviu pentru RFI, ca iesirea Marii Britanii din UE este "mult decât o crimă, e o greşeală", aratand ca Brexitul este o catastrofa atat pentru Marea Britanie, cat si pentru Europa.

Pe aceeași temă

 

"Sentimentul meu este că e o catastrofă atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Europa. Senzaţia mea este că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple, că nici măcar ideea unui referendum nu ar fi trebuit să apară şi că acest referendum pur şi simplu, cum spunea Talleyrand, e mai mult decât o crimă, e o greşeală.

 

Eu am fost întotdeauna un eurofil, întotdeauna am crezut că şansa comunităţii noastre româneşti vine dinspre Europa şi sentimentul meu de acum este unul de catastrofă şi de pierdere a ceea ce am câştigat în ultimul deceniu" a spus Cartarescu, intr-un interviu pentru RFI.

 

"Eu cred că s-au deschis multe sticle de şampanie în noaptea asta undeva către Răsăritul nostru, spre Răsărit, ca să zic aşa şi cred că este exact ceea ce unii geo-strategi, ca să zic aşa, au aşteptat de foarte multă vreme, este o divizare, este o dezbinare a unei părţi a lumii civilizate, ceea ce după părerea mea nu va duce la absolut nimic bun, va deschide o Cutie a Pandorei, aşa cum s-a spus, vor exista şi alte tendinţe centrifuge din partea unor naţiuni care deja sunt violent eurosceptice şi violent naţionaliste şi izolaţioniste şi viitorul Europei din această clipă devine sumbru", a spus Cartarescu.

 

Cititi interviul integral pe site-ul RFI.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22