RFI: Monica MACOVEI: Dan MIHALACHE vine de la PSD. Iohannis sa nu-l ia CONSILIER la COTROCENI. Am pus bazele unui NOU PARTID

P.c. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Monica Macovei, europarlamentar, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca Iohannis nu ar trebui sa-l ia consilier la Palatul Cotroceni pe Dan Mihalache, deoarece acesta este nu a fost niciodata un sustinator al luptei anticoruptie.


Mai multi intelectuali, intre care Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu, i-au transmis lui Klaus Iohannis, intr-o scrisoare deschisa, ca au fost "uimiti" citind o lista a posibililor sai consilieri.
 

De partea sa, intrebata ce-l sfatuieste pe presedintele ales, Monica Macovei a raspuns:

 

"Sa nu-l ia pe domnul Mihalache. Si eu sunt membru GDS si impartasesc aceasta parere. Domnul Mihalache vine de la PSD, nu a aratat niciodata ca e vreun luptator anticoruptie sau ceva legat de integritate. Chiar se intampla sa stiu ca atunci cand am trimis scrisoarea aceea cu cerintele in numele votantilor mei inainte de turul doi, domnul Mihalache a fost printre cei care s-au enervat si care s-au opus acceptarii de catre domnul Klaus Iohannis".

 

CITITI SI: Presedintele Klaus Iohannis raspunde scrisorii intelectualilor GDS: Voi ramane credincios ANGAJAMENTELOR luate in fata romanilor, lucru care se va reflecta in toate DECIZIILE mele, inclusiv in privinta ECHIPEI DE CONSILIERI

 

Monica Macovei a mai declarat ca va infiinta un partid care va functiona foarte mult online si nu va avea sedii in toata tara, relateaza ziare.com
 

Macovei a spus la RFI ca spera ca legislatia sa fie mai intai simplificata, pentru a nu fi nevoita sa stranga 25 de mii de semnaturi din 18 judete, cum este prevazut in lege in prezent. "Am cerut posibilitatea infiintarii unui partid in Romania cu minimum trei membri, fara conditionare geografica. Astazi, cerinta este de 25 de mii de membri, care trebuie sa provina din 18 judete si municipiul Bucuresti si cu un anumit numar de membri in fiecare judet. Nu mai exista o asemenea cerinta nicaieri in Europa", a declarat Monica Macovei.
 

"Vreau sa precizez ca nu e legat de finantare. Aceste partide nu vor fi finantate de la stat, decat daca vor dovedi ca au crescut si au anumite rezultate in alegeri. Spun asta pentru ca am auzit multe comentarii ca acum o sa rasara ca ciupercile partidele, numai ca sa primeasca sedii si bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii si pentru bani, ci pentru idei", explica fostul candidat la Presedintie.
 

Europarlamentarul spune ca bazele noului partid au fost puse: "Am pus bazele, suntem foarte avansati cu organizatia, cu o asociatie, in care intra toata lumea si cu lucruri concrete de facut, inclusiv monitorizarea administratiei publice, cati bani ai dat pe rondul de flori, pe fantana, pe asfaltare, asta face toata lumea.
 

In afara de asta, se vor aduna oamenii pe domenii de interese, ce vrei sa faci, ce-ti place sa faci. Se vor intalni din toata tara, de exemplu, pe retele de socializare numai pentru ei.
 

Vrem ceva in invatamant sa schimbam sau intr-un alt domeniu. Practic, vrem sa cream la firul ierbii o miscare care sa reprezinte interesele comunitatilor, ale regiunilor. Vom avea filiale cu personalitate juridica, ele vor decide ce fac.
 

Si sigur, pasul doi, un partid. Un partid altfel, care va functiona foarte mult online, cu un management facut de IT-isti si foarte transparent, cu deciziile care se iau de asemenea online, se voteaza online, nu vor fi sedii peste tot, in toata tara, nu avem bani pentru asta. Am zis hai sa facem un partid pentru oameni, cu bani mai putini, toata finantarea va fi transparenta. A venit vremea schimbarii", a conchis Monica Macovei. 

 

CITITI interviul integral pe www.rfi.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22