Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% reiau cursurile de luni, restul, online.

Laurentiu Gheorghe | 04.11.2021

Ministrul Educației a anunțat joi că se propune ca scolile să funcționeze cu prezenta fizică la peste 60% grad de vaccinare a personalului, dar decizia finala va fi luata vineri.

Pe aceeași temă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, la Antena 3, că pragul de vaccinare în rândul personalului din unitatea de învățământ, astfel încât şcolile și grădinițele să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%, dar o decizie finală va fi comunicată vineri. Potrivit ministrului, doar 54% din școli și grădinițe îndeplinesc criteriul.

„Pragul care se contureaza in urma discutiilor cu INSP, CNSU si Ministerul Sanatatii este de 60%. Pragul a fost solicitat si de sindicatele profesilor si elevilor. Ar trebui ca maine dimineata sa anuntam regulile clare in care vor functiona scolile si gradinitele. Conforma raportarii de vinerea trecuta, in acest prag se incadresaza 54% din scolile si gradinitele din Romania.

In paralel vor ramane in vigoare toate regulile actuale: la aparitia unui caz de infectare intr-o clasa, se suspenda activitatea fizica in acea clasa. La inchiderea a mai mult de jumatate din clasele dintr-o scoala, se suspenda cursurile fizice in intreaga scoala.

De asemenea, o scoala care rata de vaccinare peste 60% poate solicita trecerea in online daca are motive sa considere ca nu poate asigura protectia sanitara”, a declarat joi ministrul Educatiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vacanţa şcolară nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală, dar a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare al personalului din unitatea de învăţământ.

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22