Sedinta PSD. Zgonea: Partidul se indreapta cu ochii inchisi spre prapastie

Vlad Toma | 25.04.2016

Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD, a continuat sa sustina nevoia unei schimbari la varful PSD, astazi, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD.

Pe aceeași temă

 

Zgonea a transmis vineri, imediat dupa anuntarea condamnarii definitive a lui Liviu Dragnea, ca liderul PSD ar trebui sa demisioneze, pentru a nu afecta partidul la alegerile din acesta an si pentru a nu permite ca membrilor PSD sa li se puna o eticheta pe care nu o merita. In urma acestor declaratii, mai multi membri ai partidului l-au criticat pe Zgonea, sustinand hotararea actualului lider al PSD de a nu demisiona.

 

Zgonea a raspuns astazi celor care l-au criticat ca nu isi va da demisia, ci se va supune deciziei partidului, dar a atras atentia ca PSD "se indreapta cu ochii inchisi si pasi repezi spre prapastie" si ca risca sa ramana "cu o singura voce: laude conducatorului iubit". 
 

"Nu plec si nu fug atunci cand lucrurile nu imi convine. Cred ca PSD trebuie condus de oameni corecti. Sa nu ne facem ca nu intelegem. PSD se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi spre prapastie. Functia ma obliga sa blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri" a spus Zgonea, citat de Hotnews.
 

"Cred ca sunt suficienti de multi oameni cinstiti si corecti care ar pot sa asigure o conducere interimara. Nu trebuie sa ii lasam astazi pe cei care candideaza sub povara problemelor liderilor sai. Este datoria noastra ca PSD modern, daca nu vrem sa ramanem un partid cu o singura voce: laude conducatorului iubit. Daca opinia mea nu corespunde cu opinia sutelor de mii de membri, atunci cei care mi-au dat aceasta functie trebuie sa decida ca aceasta functie corespunde principiilor si valorilor social-democrate. PSD trebuie sa fie condus de oameni integri, decenti si responsabili... Daca voi fi demis, daca mi se retrage sprijinul, ma supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis sa fiu presedinte executiv sau presedintele Camerei Deputatilor" a mai spus Zgonea.

 

Inalta Curte de Casatie şi Justitie (ICCJ) l-a condamnat vineri pe Liviu Dragnea la doi ani cu suspendare in dosarul referendumului din 2012. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22