Serban Mihailescu, marul discordiei intre senatorii PD-L si PSD

Fara Autor | 20.03.2009

Pe aceeași temă

Senatorii din Comisia juridica nu au reusit sa ia o decizie in ce priveste inceperea urmaririi penale a lui Serban Mihailescu. In conditiile in care reprezentantii PNL si UDMR au lipsit strategic de la vot, rezultatul a fost de 4 voturi "impotriva" venite de la PSD si de 4 "pentru" de la PD-L. In aceste conditii, raportul Comisiei juridice nu va contine nicio recomandare, cel care va decide inceperea sau neinceperea urmaririi penale va fi plenul Senatului. Serban Mihailescu le-a cerut colegilor sa nu accepte cererea procurorilor, spunind ca dosarul este o "facatura", bazata pe "minciuni sfruntate".


Comisia juridica nu a reusit, in lipsa voturilor necesare, sa se pronunte asupra inceperii sau neinceperii urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu. Pentru o decizie erau necesare minimum 6 voturi, dar in conditiile absentei de la sedinta a senatorilor PNL si UDMR si in situatia in care PSD si PD-L au avut pozitii divergente, votul final a fost de 4 la 4.


Potrivit presedintelui comisiei, pesedistul Toni Grebla, raportul juristilor va preciza doar ca  nu a existat numarul necesar de voturi pentru luarea unei decizii, astfel ca plenul Senatului va fi cel care decide. "Rezultatul votului a fost indecis, comisia a hotarit sa inainteze raport Biroului permament al Senatului cu aceasta observatie, care va fi supus apoi votului Senatului. Va fi un raport in care vom constata ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi luata o decizie favorabila cererii urmaririi penale.(...) Textul raportului va fi adoptat in sedinta si recomandarea va fi ca plenul Senatului este suveran si va decide in consecinta. Oricum decizia finala apartine plenului Senatului", a declarat senatorul PSD.


"Noi nu putem sa zicem nu pentru ca rezultatului votului a fost indecis, indiferent cum am putea rationa, indirect sau per a contrario, rezultatul este acelasi. La noi nu exista procedura adoptarii implicite, rationamentul per a contrario: dacă nu este alba, inseamna ca este neagra. Pentru ca o solicitare sa fie respinsa trebuia sa fie implinita la fel numarul de voturi de sase", a mai explicat Grebla, citat de NewsIn.


In ce-l priveste pe Serban Mihailescu, acesta a cerut Comisiei Juridice sa respinga solicitarea DNA de inceperea urmaririi penale si sa inainteze plenului un raport negativ. " Solicitarea DNA este nefondata si va soliciti sa supuneti plenului un raport ina cest sens", a spus Mihailescu.


Mihailescu a sustinut nu doar ca intregul dosar este o "facatura", plin de "minciuni sfruntate", dar ca i-a adus prejudicii in cariera, fiind scos din orice functie de conducere din PSD. "Aceasta hartuire m-a afectat extraordinar.  Iar acum sa o iau inca o data de la capăt mi se pare aberant. Sunt total impotriva sa mai stau doi ani in acest procedeu, dupa astia trei, la o distanta care ajunge la aproape un deceniu de la data presupuselor infracţtiuni", a declarat Mihailescu, spunind ca singura sa vina a fost ca l-a luat consilier pe Pavalache. "El a facut puscarie, pentru mine a insemnat sfirsitul carierei politice", a explicat fostul demnitar.


Comisia juridica a Senatului din legislatura trecuta si apoi conducerea acestei camere a cerut in toamna lui 2008 Parchetului General sa aduca probe noi in cazul Mihailescu, pe motiv ca actualele documente probatorii au fost declarate nule de Inalta Curte de Casatie si Justitie. DNA a cerut Senatului, pe 31 iulie, inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Disensiunile in ce priveste dosarele de mare coruptie intre PSD si PD-L au un precedent in cazul Adrian Nastase. Atit in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, cit si la votul in plen, PSD a votat impotriva inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, in timp ce PD-L a votat pentru.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22