Sondaj. Opinia publica din Grecia, favorabila liniei dure in negocierile cu UE

T.d. | 10.02.2015

Pe aceeași temă

Politica intransigenta adoptata de noul premier grec Alexis Tsipras fata de programul de austeritate impus tarii beneficiaza de un sprijin substantial in randul opiniei publice elene, potrivit unui sondaj difuzat marti.

Astfel, conform sondajului în cadrul căruia au fost chestionate 821 de persoane, 75% dintre acestea și-au manifestat susținerea față de atitudinea fermă a guvernului în ce privește negocierile cu UE, în timp ce 67% s-au declarat în favoarea politicilor expuse de premierul Tsipras în programul de guvernare prezentat parlamentului, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Noul guvern grec refuză în principal prelungirea acordului de asistență cu creditorii internaționali — ce expiră luna aceasta — în condițiile continuării măsurilor de austeritate impuse în schimbul împrumuturilor de 240 de miliarde de euro primite în ultimii patru ani.

Însă executivul, alcătuit în majoritate din membri ai stângii radicale Syria, vrea să negocieze cu UE o nouă restructurare a datoriei publice a Greciei, care a ajuns la 175% din PIB, deși în anul 2012 i s-au mai șters 100 de miliarde din datoria de la acea vreme.

Ministrul de finanțe, Yanis Varoufakis, un alt exponent al liniei dure la aceste negocieri, se va întâlni miercuri cu miniștrii de finanțe din zona euro, dar o înțelegere este foarte puțin probabilă, oficialii europeni insistând pe necesitatea ca guvernul de la Atena să prezinte propuneri viabile înaintea oricărui acord.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22