Sorina Pintea în scandalul apei potabile: Recomandăm prudență. Nivelul clorului e în limitele admise

Laurentiu Gheorghe | 31.01.2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat joi că analizele probelor prelevate din 14 puncte de distribuție ale Apa Nova din sectoarele 4, 5 și 6 din București, nu arată depășirea nivelului de clor.

Pe aceeași temă

Pintea a mai spus că până la finalizare analizei microbiologice ”recomandăm prudență”.

Întrebată ce recomandări transmite populației, Sorina Pintea a spus: ”recomandările de ieri se mențin până vom avea rezultatele analizelor microbiologice. E la latitudinea fiecărui cetățean”. Pintea s-a referit la comunicatul de miercuri al Ministerului Sănătății, care recomandase bucureștenilor să nu bea apa de la robinet, să nu gătească și să nu o folosească pentru igiena intimă.

Sorina Pintea a adăugat, însă, că recomandările făcute miercuri seară de Ministerul Sănătății sunt formulate de specialiști și se mențin, până când vor fi cunoscute rezultatele finale ale analizelor microbiologice ale apei, lucru care va mai dura câteva zile. Sorina Pintea a îndemnat la "prudență" privind folosirea apei, în condițiile în care "mai sunt niște rezultate de laborator care trebuie să iasă. Până când aceste rezultate vor ieși și vom vedea că sunt negative, cuvântul de ordine este prudență".

Sorina Pintea spune că au fost cetățeni care au avut crize alergice sau crize de astm în urma consumului de apă din rețeaua publică și că fotografii în acest sens au fost postate de cetățeni pe rețelele de socializare. Ministrul Sănătății a adăugat că astfel de reacții au apărut inclusiv după ce apa a fost folosită pentru a spăla copiii, nu doar pentru băut.

Ministrul Sănătății a subliniat că "recoltarea probelor de apă a fost făcută de personal specializat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, abilitat să facă astfel de recoltări."

Sorina Pintea a explicat, de asemenea, că Direcția de Sănătate Publică "are o prevedere privind comunicarea cu mas-media, care spune că DSP și compania trebuie să se pună de acord". Sorina Pintea a adăugat că "Ministerul Sănătății nu are protocoale de acest fel și prin urmare și-a asumat comunicatul prin care informa populația și a transmis o recomandare."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22