Pe aceeași temă
Intr-o conferinta de presa al carei scop a fost sa demonteze acuzatiile aduse in ultima perioada in ce priveste contractul Sterling, fostul premier s-a aparat spunind ca intregul scandal este o "diversiune" menita sa distraga atentia opiniei publice de la "startul catastrofal al guvernului" si de la "incapacitatea" acestuia de a gestiona criza.
" Fac apel la Justitie pentru ca nu sint dispus sa suport calomniile si minciunile", a avertizat Tariceanu, amenintindu-i in acest sens pe Iulian Iancu si Emil Boc.
Tariceanu a justificat intirzierea iesirii sale publice prin faptul ca "din pacate, nu mai am acces la toate documentele", punerea acestora in ordone luind ceva timp.
Fostul premier a negat vehement faptul ca ar fi favorizat in vreun fel firma Sterling, spunind ca este "falsa afirmatia ca guvernul sau a cedat in 2008 perimetrele Midia si Pelican". Tariceanu a dat vina pe Stolojan, anul 1992 fiind cel in care s-au facut aceste concesionari.
Cit despre modificarea termenilor contractului cu Sterling, Tariceanu s-a justificat spunind ca a fost obligat la aceasta de Legea petrolului modificata in 2002 printr-o ordoanta de urgenta prin care s-a renuntat la cota-parte din productie in favoarea redeventelor.
"Afirmatia ca guvernul Tariceanu ar fi putut opta intre cota-parte din productie si redeventa este falsa. Raspunderea pentru aceasta situatie nu o poarta guvernul Tariceanu, ci o legislatie", a afirmat Tariceanu.
Ceaa ce nu a spus insa fostul premier este faptul ca guvernul sau o remodificat printr-o alta Ordonanta de urgenta Legea petrolului, in 2007, facilitind modificarea ulterioara a contractului cu Sterling, iar la finele mandatului, in 2008, s-a semnat actul aditional cu respectiva companie.