Theresa May și-a anunțat demisia în 7 iunie: Rămâne un mare regret că nu am obținut Brexit-ul

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2019

Theresa May a anunțat că va demisiona pe 7 iunie, lăsând loc pentru desfășurarea selecției interne din Partidul Conservator pentru a se anumi un nou premier.

Pe aceeași temă

În fața reședinței oficiale din Downinig Street 10, May a făcut o declarație emoționantă, spunând că a „făcut tot ce a putut” pentru a pune în practică rezultatul votului pentru Brexit din 2016.

Rămâne însă un „mare regret” că nu a putut să obțină acordul pentru Brexit, a adăugat ea

„Am făcut tot ce am putut să conving deputații să sprijine acordul... din păcate nu am reușit să fac asta”, a declarat May.

Ea a mai spus că a căutat compromisul, care nu este un ”cuvânt murdar” și finalizarea procesului început de David Cameron. May a trecut în revistă principalele momente de la referendumul pentru ieșirea din UE, din 2016.

Ea a transmis un mesaj de unitate. ”Stăm împreună și împreună aveam un viitor bun. Sunt atâtea lucruri de care putem fi mândri și optimiști” a spus May.

Vizibil emoționată, pe punctul de a izbucni în plâns, Theresa May și-a încheiat discursul spunând că este onorată să fi fost premierul Marii Britanii. ”A fost onoarea vieții mele să fiu a doua femeie prim ministru a țării, dar cu siguranță nu ultima. Sunt profund recunoscătoare pentru onoarea de a fi servit țara”.

Decizia era așteptată de mai multă vreme în contextul în care premierul britanic nu a resușit să obțină aprobarea Parlamentului de la Londra asupra acordului Brexit negociat cu liderii de la Bruxelles. De altfel, eșecul ei a dus la amânarea Brexit-ului până la 31 octombrie, deși evenimentul ar fi trebuit să se producă 29 martie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22