Tudose a mințit în CV și e contrazis de Academia SRI: nu a fost lector sau conferențiar

I.g. | 28.06.2017

Academia Nationala de Informatii a SRI contrazice informatia din CV-ul premierului desemnat, Mihai Tudose, conform careia ar fi fost, lector, in 2011, si conferentiar universitar, in 2013, la aceasta institutie.

Pe aceeași temă

 

La solicitrea PressOne, biroul de presa al Academiei a precizat: "Domnul Mihai Tudose nu a fost incadrat niciodata la Academia Nationala de Informatii si nu a predat in cadrul Academiei nici ca profesor asociat". Reprezentantii instituției de invatamant superior subliniaza, insa, ca singura legatura a lui Tudose cu ANI a SRI este ca premierul desemnat a participat la un concurs pentru o pozitie de conferentiar universitar, dar nu a solicitat, ulterior, incadrarea ulterioara pe un post didactic.

 

Desi reconoaste ca Academia are dreptate, Mihai Tudose nu explica de ce a mintit in propriul CV. Intr-un raspuns oferit pentru stiripesurse.ro, Tudose a spus: "Da! E corect ce spune Academia. Am luat titlul in vara lui 2014, iar materia era pentru 2015. Intre timp am intrat in guvern in decembrie 2014 si nu am mai mers sa predau fiindca am considerat ca nu le pot face pe ambele in acelasi timp. Nu aveam timpul fizic necesar. Tocmai de aceea nu se regaseste la venituri nici un leu de acolo si nici un contract de munca. Conform uzantelor universitare, daca nu te prezinti la post dupa ce incepe semestrul se disponibilizeaza postul. 


Sunt acuzat ca nu am vrut sa fac doua lucruri prost. Nu m-am dus sa am o sursa de venituri suplimentara ramanand dedicat muncii de la minister", a declarat prim-ministrul desemnat pentru Stiri pe Surse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22