Tudose, de partea Gabrielei Firea în conflictul cu Dragnea: Are dreptate. Spune adevărul

Dora Vulcan | 07.09.2018

Fostul premier Mihai Tudose a declarat vineri, într-un interviu acordat publicației ”Obiectiv Vocea Brăilei”, că lucrurile nu se vor așeza de la sine în PSD "atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva". El explică de ce nu a intervenit în CEx în favoarea lui Firea, așa cum a fost acuzat: pentru că nu face parte din CEx.

Pe aceeași temă

 

 

 

" (...) eu nu sunt mebru CEx . Din CEx fac parte preşedinţii de organizaţii şi membrii Biroului Permanent (vicepreşedinţii PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx.

Am făcut acest lucru prin declaraţii publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun.

Şi nu este vorba de poziţionarea de partea cuiva ci de poziţionarea în favoarea aflării adevărului.

În acest caz, eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul", a spus Tudose în interviul acordat Obiectiv - Vocea Brăilei. 

 

El acuza lipsa dialogului în PSD și faptul că pot exista opinii și abordări diferite, așa cum a fost cazul scrisorii Ecaterinei Andronescu, a lui NIcolae Bădălău: 

 

"În ianuarie, dl Bădălău, preşedinte executiv la acea dată, a supus atenţiei CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credinţă.

Nu a fost nicio reacţie a conducerii.

Dna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul. Aceste situaţii lasă urme. Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă. Iar atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva, lucrurile nu se vor aşeza de la sine", a spus fostul premier. 

 

De sâmbătă, de la ședința Comitetului Executiv al PSD, vicepreședintele Gabriela Firea, șefă a organizației București a PSD și primar general al Capitalei a pornit o întreagă serie de atacuri împotriva președintelui PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut să facă un ”pas în lateral” de la conducerea partidului.

 

Conflictul dintre cei doi a fost declanșat de faptul că ministrul de Interne Carmen Dan, om de încredere al lui Liviu Dragnea, a încercat, prin declarațiile sale și ale subordonaților, să arunce responsabilitatea represiunii Jandarmeriei din 10 august asupra prefectului Speranța Cliseru, fostă consilieră a Gabrielei Firea și om de casă al familiei Firea-Pandele. 

 

Firea a acuzat-o pe Carmen Dan că-i interceptează convorbirile, că a ”spionat” corespondența Speranței Cliseru și că a folosit pentru asta serviciul secret intern. Firea a spus sâmbătă că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat.

 

"Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat ”Doamna ministru, ne spionaţi? Ne urmăriţi? Ne controlaţi mesajele, WhatsApp-urile?” A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziţie. I-am spus că ”dumneavostră mi-aţi spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveţi whatsapp-urile unui senator din Bucureşti şi să fiu precaută şi atentă”. dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private", a declarat  apoi Gabriela Firea, la România TV.

 

DGPI a ieșit public cu un comunicat și a negat că ar fi făcut interceptările cu care a venit Carmen Dan la ședința de sâmbătă a PSD.

 

Înlăturarea lui Tudose din funcția de premier a fost făcută tot după un conflict cu ministrul Carmen Dan, când Tudose a acuzat-o pe Dan de minciună și i-a cerut demisia.

 

Dan a fost acuzată atunci că profită de scandalul polițistului pedofil pentru a putea face epurări politice la conducerea Poliției. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22