Tudose ia peste picior FMI şi BM: Am oferit cifrele oficiale; să nu mai greşească la previziune

E.b. | 05.09.2017

Premierul Mihai Tudose a declarat, la Parlament, că s-a întâlnit în cursul dimineţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale în România şi cu cei ai Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Pe aceeași temă

 

Tudose spune că i-a invitat  pe reperezentanţi BM şi FMI la Ministerul de Finanţe pentru a vedea „cifrele exacte” referitor la starea economică a ţării. 


Premierul a precizat că reprezentanţii FMI urmează să realizeze luna viitoare previziunea de sfârşit de an „pe partea financiară” a României şi, pentru a nu greşi, le-a oferit „suportul cifrelor oficiale”.


„Am avut două întâlniri importante cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii Mondiale în România. Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României şi, de asemenea, am chemat la discuţii FMI nu pentru a lua bani, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul de Finanţe să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, cu un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României, ca să se bazeze pe ele”, a declarat premierul, confoorm News.ro.

 

Tudose a afirmat că nu le-a reproşat celor de la FMI nimic, ci doar le-a atras atenţia că „totuşi sunt ditamai organismul”.

 

Lumea se uită la ce ceea ce spune FMI. Ultimele două nu prea le-au ieşit. Nu i-am acuzat de rea voinţă, ci să fie un pic mai atenţi”, a mai spus şeful Executivului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22