Tudose îl critică pe Ionuţ Mișa, ministrul Finaţelor, pentru taxa de solidaritate

E.b. | 20.10.2017

Premierul Mihai Tudose n-ar fi deloc încântat de anunţul despre taxă de solidaritate, făcut de Ionuţ Mişa, care n-ar fi la prima problemă de comunicare.

Pe aceeași temă

 

Conform Digi24, surse apropiate Guvernului spun că Tudose a avut o discuție cu ministrul Mișa, iar șeful Guvernului l-a mustrat pe Ministrul de Finanțe pentru declarațiile referitoare la taxa de solidaritate.

 

Într-o perioadă complicată din punct de vedere fiscal, ministrul de Finanțe a anunțat o taxă nouă, de 2%, așa-zisa taxă de solidaritate.

 

Nu doar jurnaliștii, economiștii și oamenii de afaceri au auzit vestea, ci și premierul. Tudose și ministrul de Finanțe s-au întâlnit iari, iar discuția nu a fost nici pe departe una amicală.

 

Mihai Tudose a fost nemulțumit de modul cum Ionuț Mișa a prezentat informațiile în interviul în care a anunțat taxa de solidaritate.

 

Se pare că în ziua precedentă, la Guvern, cei doi au vorbit despre ce urmează să se anunțe pentru perioada următoare, iar taxa de 2% nu a fost printre subiectele discutate.

 

Conform surselor din zona guvernamentală, această taxă nu ar urma să fie aplicată. Contribuția este una veche, nicidecum nouă.

 

Premierul se arată nemulțumit de modul în care ministrul Mișa a comunicat, deși acesta a vorbit destul de detaliat despre această taxă, ca și cum toate lucrurile ar fi fost deja stabilite, potrivit informațiilor Digi24.

 

Nu este prima dată când Ionuț Mișa anunță ceva cu care premierul nu este de acord. Imediat după numirea în funcție, ministrul Finanțelor anunța desființarea Pilonului 2 de pensii, fapt care a stârnit polemici numeroase în mediul economic românesc și nu numai.

 

Conform Digi24, premierul va face o declarație despre taxa de solidaritate de 2% și este posibil să nege cam tot ce a spus Ionuț Mișa.

 

Cert este că deciziile nu se iau la Guvern, ci în coaliție. „Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au un cuvânt de spus. Joi însă, cei doi lideri nu au ieșit să vorbească despre taxa de solidaritate, lăsând ca această poveste să cadă pe umerii Guvernului”, spune Anca Suciu.

 

Ca o concluzie, se pare că această contribuție va fi modificată masiv, iar anunțul final va veni din partea premierului Tudose.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22