Tudose si Nicolae, sanctionati cu avertisment de CNCD, in schimb CTP a fost amendat

E.b. | 07.02.2018

Mihai Tudose, fost premier din partea PSD, a lasat sa se intelega ca acela care va arbora steagul secuiesc poate flutura langa acesta, iar senatorul PSD Serban Nicolae a jignit-o incalificabil pe deputata USR Cosette Chichirau, in direct, chiar plenul Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

 


Cu toatea astea, amandoi au scapat doar cu avertismente din partea CNCD, in conditiile in care Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru o comparatie deplasata facuta la adresa Vioricai Dancila, arata ziare.com.

 
Senatorul PSD Serban Nicolae, care a ajuns in atentia CNCD dupa ce in timpul votului pe legea 303 privind Statutul magistratilor a jignit-o pe Cosette Chichirau, deputat USR, numind-o "proasta", "nesimtita" si spunandu-i din senin: "Eu am o poza in care dvs faceti sex anal".

 


Al doilea personaj care a starnit scandal a fost Mihai Tudose.

 

"Am transmis ca, daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", declara in ianuarie fostul premier PSD, starnind reactii aprinse in Romania si Ungaria.

 

Ulterior, Mihai Tudose s-a prezentat la CNCD pentru a-si sustine punctul de vedere si a precizat la cateva zile dupa audiere "ca o astfel de interpretare nu este in acord cu principiile sale si considera incidentul o lectie din care a inteles necesitatea unei mai mari atentii in exprimarea publica."

     

A venit si randul jurnalistului Cristian Tudor Popescu sa fie chemat la CNCD dupa ce a comentat coafura Vioricai Dancila, nominalizata la acea vreme pentru functia de premier.

 

"Incep sa ma gandesc ca Susanica Gadea (membra marcanta a regimului ceausist) sau Maria Bobu (fosta sotie a lui Emil Bobu) erau niste lumini in Guvernul lui Ceausescu din anii '80. Cum a ajuns aceasta doamna? Nu pot sa ma abtin... E incorect ce fac... Coafura aceasta imi aminteste de pavianul cu mantie (babuin), o specie pe cale de disparitie. Nu pot sa nu ma gandesc, este exact modul cum e asezata podoaba capilara a pavianului cu mantie (maimuta, n.red.) ", a declarat Cristian Tudor Popescu intr-o emisiune la Digi24.
 
 

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat, conform ziare.com, ca "toate cele trei decizii au fost luate in consens, adica in unanimitate".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22