Pe aceeași temă
Televiziunea publică va transmite în direct lucrările parlamentului, declară Alexandru Sassu, directorul TVR. Pentru aceasta este nevoie, însă, ca Legislativul să accepte propunerea sa ca să desemneze o persoană care să colaboreze cu specialiştii din televiziune.
"În spiritul misiunii de serviciu public, pentru buna informare a cetăţenilor asupra activităţii parlamentului României, Societatea Română de Televiziune este pregătită să difuzeze în direct lucrările Senatului şi Camerei Deputaţilor. Vă rugăm ca, după analiza propunerii noastre, să binevoiţi a desemna o persoană responsabilă de acesta, care urmează să colaboreze cu specialiştii din Societatea Română de Televiziune pentru a asigura succesul proiectului", spune Alexandru Sassu în adresa trimisă Parlamentului.
Documentul a fost înscris pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.
Demersul directorului SRTV este urmarea mai multor discuţii care au avut loc în cadrul Birourilor permanente cu privire la necesitatea ca posturile de televiziune, mai ales cel public, să transmită lucrările parlamentului.
Pe data de 9 martie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană a declarat că ar fi necesară transmiterea în direct a anumitor „momente de substanţă politică“ de către televiziunea publică.
Mircea Geoană a subliniat că este necesară „o oră sau două de transmisie directă“. Această transmisie este necesară pentru ca cetăţenii să fie mai informaţi, fapt ce s-ar regăsi în percepţia publică despre parlament şi activitatea sa.
Şi în data de 2 februarie, în cadrul dezbaterilor de la Camera Deputaţilor, au avut loc mai multe intervenţii legate de acest subiect. Printre cei care au luat cuvântul a fost şi Cezar Preda, care a susţinut că este nevoie ca televiziunea publică să contribuie la îmbunătăţirea imaginii publice a parlamentarilor.
Iniţiatorul acestei discuţii a fost Adrian Năstase, plecând de la acelaşi considerent. „Avem o problemă de imagine, avem o problemă de a prezenta ceea ce facem aici, trebuie să ne hotărâm: face conferinţă de presă în fiecare zi, ieşim să explicăm ziarelor, invităm televiziunile.“
Năstase a propus chiar realizarea unui adevărat studio: „Dacă avem un astfel de studio, putem să implicăm şi televiziunile private, ca să ne facem adversari din ele şi le punem o zi pe săptămână, câte un moderator care vine de la fiecare dintre aceste televiziuni“.
În sprijinul acestei idei a venit şi Cezar Arpad, susţinând chiar că este nevoie ca unul dintre canalele TVR să fie consacrat transmisiunilor din parlament.